ΠΟΛΟ – Πρώτη ήττα για την Εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Τις κακές αμυντικές αντιδράσεις όταν έπαιξε με παίκτρια λιγότερη πλήρωσε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που ηττήθηκε με 8-7 από την Ολλανδία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτσι έχασε την πρώτη θέση του ομίλου. Η Ολλανδία στο τέταρτο οκτάλεπτο με σερί γκολ της Κούλχαας στην παίκτρια παραπάνω πήρε τη νίκη.

Η Εθνική μας ομάδα στα προημιτελικά της Δευτέρας θα αντιμετωπίσει την τρίτη του δεύτερου ομίλου, η οποία θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος του αγώνα Ισπανία – Ρωσία.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό σε όλη τη διάρκειά του και ήταν φανερό ότι η νίκη θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο στο πρώτο οκτάλεπτο. Με τις δύο ομάδες να είναι συγκεντρωμένες στο αμυντικό κομμάτι καμία από τις δύο δεν βρήκε διαδρόμους ενώ ήταν καλά κλεισμένες και οι δύο φουνταριστές.

Κάπως έτσι με γκολ των Μέγκενς και Χυδηριώτη η πρώτη περίοδο ολοκληρώθηκε με το σκορ το 1-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας προηγήθηκε με 2-1 μετά από ωραίο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, με την Χένε να ισοφαρίζει 26 δεύτερα πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Το παιχνίδι άνοιξε στο τρίτο και το τέταρτο οκτάλεπτο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι με την Εθνική μας να παίρνει το προβάδισμα με 5-4 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Αβραμίδου στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

Η μεγάλη ζημιά για την Εθνική μας έγινε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρεώθηκε πολλές αποβολές, με αποτέλεσμα η Κούλχαας με τρία σερί γκολ και η Σέβενιτς να δώσουν προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6) για την Ολλανδία για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η Ασημάκη με παλικαρίσιο τέρμα μείωσε σε 8-7 αλλά η Εθνική μας στο υπόλοιπο 1,5 λεπτό δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρωτιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ