Το προφίλ της Ιαπωνίας

Το προφίλ της Ιαπωνίας

Η άγνωστη σε εμάς Ιαπωνία αλλά με με πέντε συνεχόμενες παρουσίες και τον Αλμπέρτο Ζακερόνι στον πάγκο…. στον δρόμο της Εθνικής. 

Μετά την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στο παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, ο Σαλμπέρτο Ζακερόνι ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα και στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το ιταλικό στιλ δυσκόλεψε τους Ιάπωνες,  οι οποίοιες ξεκίνησαν με προβλήματα αλλά τελικά τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους με οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες και εκπληκτική επίθεση με συνολικά τέραματα 30 υπέρ και μόλις οκτώ κατά.    

Αυτή θα είναι η Πέμπτη συνεχόμενη παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο ντεμπούτο του το 1998 δεν τα κατάφεραν καθώς έκαναν τρεις ήττες και αποχώρησαν. Το 2002 το Μουντιάλ έγινε σε Κορέα – Ιπαωνία και ως οικοδεσπότες πέρασαν πρώτοι στον όμιλό τους, στον οποίο μετείχαν ακόμη η Ρωσία, το Βέλγιο και η Τυνησία. Αποκλείστηκαν από την Τουρκία.

Στην Γερμανία το 2006 ήρθε η επιστροφή στην πραγματικότητα. Ένας μόλις βαθμός στην πρώτη φάση του Μουντιάλ και αποκλεισμός. Το 2010 στη Νότιο Αφρική προκρίθηκαν από τον όμιλό τους στην δεύτερη φάση της φιοργάνωσης ενώ έξω έμειναν η Δανία και το Καμερούν και έφτασαν κοντά στην πρόκριση στους «16» όπου ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι από την Παραγουάη (0-0 η κανονική διάρκεια).    

Στην Παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ βρίσκεται στην 48η θέση

Τα αστέρια

Μεγάλο αστέρι της θεωρείται ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Κέισουκε Χόντα. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον Τύπο κάλυψε το κενό που άφησε ο Χιντετόσι Νακάτα και ο Σουνσούκε Νακαμούρα .

Στην επίθεση δεσπόζει η μορφή του Σινγί Καγκάβα αλλά και του Σινγί Οκα;ζάκι, οι οποίοι πέτυχαν από τρια γκολ στην προκριματική φάση. Στην άμυνα, ξεχωρίζουν ο Γιασουχίτο Έντο και ο αμυντικός της Σάλκε Ατσούτο Ουτσίντα.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλμπέρτο Ζακερόνι. Κατηγορήθηκε στα πρώτα ματς για την άσχημη εικόνα της ομάδας αλλά σιγά σιγά κέρδισε και πάλι τους Ιάπωνες. Η σφιχτή Ιταλική του άμυνα είναι το όπλο της ομάδας αν και η επίθεση της Ιαπωνίας ήταν εκπληκτική στα προκριματικά μόνο που υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας με αρκετές ομάδες. 

Στον τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά αντιμετώπισε το Ιράκ του οποίου επικράτησε με 1-0 με το γκολ που πέτυχε ο Οκαζάκι.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ