Ολυμπιακός και Unicef ένωσαν τις δυνάμεις τους

Ολυμπιακός και Unicef ένωσαν τις δυνάμεις τους

Την επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν Ολυμπιακός και UNICEF. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λάμπρος Κανελλόπουλος μίλησαν για μια ιστορική συμφωνία που έχει σκοπό να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στα παιδιά του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός γίνεται μετά την Μπαρτσελόνα η δεύτερη μεγάλη ομάδα της Ευρώπης που συνεργάζεται με την UNICEF και όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει μόνον η Ελλάδα της κρίσης που ζητάει βοήθεια, αλλά και αυτή που μπορεί να βοηθάει».

Ο Ολυμπιακός θα αναλάβει να συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 2 εκ. ευρώ με διάφορες δράσεις, ενώ θα συμβάλλει ώστε να γίνουν 50.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η UNICEF θα διαφημίζεται στη φανέλα του Ολυμπιακού, η οποία παρουσιάστηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Οι δηλώσεις στην παρουσίαση που έγινε στο Καραϊσκάκη, παρουσία στελεχών της διοίκησης, του Μίτσελ και παικτών της ομάδας, αλλά και παλιών ποδοσφαιριστών:

Β. Μαρινάκης: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον κ. Κανελλόπουλο και τους εκπροσώπους της UNICEF . Είναι πολύ σημαντική συνεργασία. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός και προσθέτει τη δύναμή του στον ΟΗΕ και την UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός θα συγκεντρώσει ένα ποσό πάνω από 2 εκ. ευρώ. Θα συνεχιστεί η φιλανθρωπική δράση μας και μέσω του Ιδρύματος του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει να σταθούν όλοι δίπλα στα παιδιά. Θα εμβολιαστούν 50.000 παιδιά στην Ελλάδα και στον κόσμο, μέσω αυτής της συνεργασίας.

Περνάμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της κρίσης που ζητάει βοήθεια αλλά και η Ελλάδα που βοηθάει. Η Ελλάδα μπορεί να δώσει βοήθεια αρκεί να το θέλουμε όλοι. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν όλοι, κάθε Έλληνας να μας βοηθήσει, να κάνουμε καλύτερο το αύριο για τα παιδιά του κόσμου. Ο Ολυμπιακός θα πρωταγωνιστήσει και θα κερδίσει και αυτή την προσπάθεια.»

Λ. Κανελλόπουλος (πρόεδρος επιτροπής της unicef στην Ελλάδα): «Ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την UNICEF. Η συνεργασία μας με TON Ολυμπιακό αποτελεί κορυφαία ανθρωπιστική στιγμή. Η UNICEF αγωνίζεται εδώ και 70 χρόνια για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών, για την καταπολέμηση της φτώχιας, της πείνας και της παιδικής εκμετάλλευσης.

Είναι ιστορική συνάντηση, ανοίγει νέα σελίδα για τα ανθρωπιστικά ιδεώδη στη χώρα μας. Είναι ξεχωριστή σελίδα για τη δράση μας εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός κουβαλάει ένα πολύ μεγάλο ιστορικό φορτίο, με ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Έρχεται να αναδείξει ότι οι ανθρωπιστικές αξίες δεν είναι ασύμβατες με τον αθλητισμό. Ο ρόλος του κ. Μαρινάκη είναι καθοριστικός για αυτή  την προσπάθεια. Αναδεικνύει ευαισθησία, ανθρωπιά, αγάπη, ελπίδα, πίστη σε αξίες που έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της κρίσης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί φάρο ελπίδας, κάλεσμα αγάπης. Ο Ολυμπιακός γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας. Δεν έχουν σχέση οι προτιμήσεις σε ομάδες ή οι αντιπαλότητες. Πρεσβεύουμε μια άλλη διάσταση για το πως μπορούν σήμερα οι μεγάλες ομάδες να πρωταγωνιστήσουν σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι οι δύο μεγάλες ομάδες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη για την προσπάθειά του και θεωρούμε ότι αποτελεί υπόδειγμα για το συνδυασμό αθλητικής και κοινωνικής δράσης».

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ