Ο Τσίπρας στηρίζει τους 12 φοιτητές

Ο Τσίπρας στηρίζει τους 12 φοιτητές

Δήλωση στήριξης των 12 φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που κατηγορούνται ότι παρεμπόδισαν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης περνούν από Πειθαρχικό Συμβούλιο, με την κατηγορία ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 κατέλαβαν για μία εβδομάδα τη σχολή τους με αποτέλεσμα να μη δοθούν κάποια απ’ τα μαθήματα της εξεταστικής. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 ο φοιτητικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκε ενάντια στο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας.

“Στη μνημονιακή εποχή της φτώχειας και της έξαρσης της καταστολής, η δίωξη 12 φοιτητών στην Κρήτη, είναι δίωξη πολιτική, δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης. Είναι απόπειρα εκφοβισμού, όσων δεν ενστερνίζονται την κατεδάφιση του πανεπιστημίου, όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην νέα γενιά και την σπουδάζουσα νεολαία”, ήταν η δήλωση στήριξης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, φοιτητές του πανεπιστημίου πραγματοποιούν από το πρωί κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, στη λεωφόρου Κνωσού.

Πηγή: prismanews.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ