Παπαχριστόπουλος στον Realfm: Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας

«Πολλά από αυτά (σ.σ που έχει κάνει ο Χρυσοχοίδης) θα μπορούσαμε να τα έχουμε κάνει και εμείς. Αυτά που έγιναν στην εμπορική δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν έχουν δικαίωμα οι συντηρητικοί καθηγητές, πέρα από ευθυνοφοβία, κλείνουν την πόρτα του πανεπιστημίου δέκα μέρες νωρίτερα από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φοιτητών να μαζευτούν να δουν τι θα κάνουν. Ήταν λάθος των Συγκλητικών, δεν έπρεπε να γίνει. Η δράση φέρνει αντίδραση καμία φορά», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας μερικές φορές. Δεν είναι ωραία εικόνα για Πανεπιστήμιο, αυτά έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να υπάρχει μία μεγαλύτερη τάξη στα Πανεπιστήμια. Δεν μπορεί όμως κάποιες ατέλειες εκείνης της εποχής να ισορροπούνται με το ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Μπερδεύουμε την αστυνόμευση με την αστυνομοκρατία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πορεία για το Πολυτεχνείο, τόνισε ότι «είναι ένα μήνυμα γενικότερο, δεν είναι μόνο αντικυβερνητικό. Η κοινωνία αντιδρά, αντιδρά και το φοιτητικό κίνημα, το οποίο δεν μπερδεύω με τους μπαχαλάκηδες».

Τέλος, ο κ. Παπαχριστόπουλος εκτίμησε ότι «το θέμα των προσφύγων είναι εθνικό θέμα και αν δεν ενωθούμε όλοι- δεν είναι θέμα να πέσει ο Μητσοτάκης- τελειώνει η χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ