“Πονοκέφαλος” στη Βουλή για Παπαχριστόπουλο-Κουρουμπλή: Δεν ξέρουν ποιον να εντάξουν στον κατάλογο των βουλευτών για την ορκωμοσία

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Κοινοβουλευτική αναστάτωση σε σχέση με τη μεθαυριανή ορκωμοσία προκαλεί το θρίλερ διεκδίκησης της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ στο δυτικό τομέα Αθηνών μεταξύ των κ.κ Παπαχριστόπουλου και Κουρουμπλή.

Το χάος της επανακαταμέτρησης και κυρίως το ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί οριστικό αποτέλεσμα προκαλεί πονοκέφαλο στις υπηρεσίες της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενόψει της ορκωμοσίας των βουλευτών την προσεχή Τετάρτη άπαντες αγνοούν ποιος από τους δύο υποψηφίους θα πρέπει να προσκληθεί αλλά και να συμπεριληφθεί στο επίσημο πρακτικό της Βουλής για την ορκωμοσία.

Τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο κοινοβουλευτικό παράγοντα, η Βουλή πρέπει να έχει οριστική εικόνα αύριο το απόγευμα. Αν μέχρι εκείνη την ώρα η ανωτάτη εφορευτική επιτροπή δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση του οριστικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τότε η Βουλή θα έρθει αντιμέτωπη με το σπάνιο φαινόμενο να μη γνωρίζει μία ημέρα πριν από την ορκωμοσία ποιος θα ορκιστεί βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή της ορκωμοσίας των βουλευτών οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αρχίσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ