Τα διεθνή ΜΜΕ για την πύρινη “κόλαση” στην Εύβοια – ΦΩΤΟ

Εκτενή αναφορά κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ στη μεγάλη πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στην Εύβοια έχοντας προκαλέσει οικολογική καταστροφή.

Το Reuters σε δημοσίευμα του περιγράφει την μάχη με τις φλόγες που δίνουν περισσότεροι από 227 πυροσβέστες επισημαίνοντας ότι οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

“Η πυρκαγιά ενισχυμένη από ισχυρούς ανέμους έκαψε μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους στο ελληνικό νησί την Τρίτη, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν χωριά και οι ελληνικές Αρχές να ζητήσουν βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους τους… Περισσότεροι από 227 πυροσβέστες με τη βοήθεια έξι ελικοπτέρων και έξι αεροσκαφών δίνουν μάχη με τις φλόγες”, αναφέρεται στο δημοσίευμα που καταλήγει:

“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συχνά φωτιές τους ξηρούς μήνες του καλοκαιριού και οι Αρχές είχαν ενημερώσει για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς αυτήν την εβδομάδα. Περιβαλλοντικές οργανώσεις βλέπουν την αύξηση των πυρκαγιών σε παγκόσμιο επίπεδο ως άλλο ένα ‘σύμπτωμα’ της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μία άλλη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μάτι κοντά στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2018 στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους”.

Σε δημοσίευμα της η Telegraph αναφέρεται τόσο στη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια όσο και στις φωτιές στη Θήβα και τη Θάσο. Στο βρετανικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι η φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε σε ένα πυκνό πευκοδάσος, που αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής καθώς και ότι ένα πέπλο καπνού έχει “σκεπάσει” τον ουρανό της Αττικής κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η Daily Mail αναφέρει ότι “εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στο δημοφιλές ελληνικό νησί” και σημειώνει ότι η δύσκολη πρόσβαση στο πευκοδάσος, η μορφολογία του εδάφους και οι ισχυροί άνεμοι δεν είναι σύμμαχοι των πυροσβεστικών δυνάμεων που δίνουν μάχη για να προστατέψουν τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, Σταυρός και Πλατάνα.

Εκτενή αναφορά στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας κάνει και το Αljazeera το οποίο σημειώνει επίσης ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκδηλώθηκαν αρκετές φωτιές στη χώρα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Πηγή ΦΩΤΟ: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ