Οργή και θλίψη για τον θάνατο του 19χρονου στη Χίο από πτώση μπασκέτας – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει το δυστύχημα που συνέβη στη Χίο. Το παιχνίδι για έναν 19χρονο είχε τραγική κατάληξη, καθώς φαίνεται ότι η ολιγωρία κάποιων αρμοδίων μετέτρεψε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ σε χώρο θρήνου.

Η μπασκέτα που είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από 20 χρόνια στη Δασκαλόπετρα Χίου, αποκολλήθηκε από το έδαφος, καταπλακώνοντας τον 19χρονο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Έχει ήδη διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα και η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η τραγωδία. Στο μεταξύ και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση πρόκειται να διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες Αρχές.

Σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε και ο πρώην δήμαρχος Ομηρούπολης Χίου, Αριστείδης Ζαννίκος. Μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι μαζί με παρέα βρέθηκε κοντά στο γήπεδο, σε ένα αναψυκτήριο της περιοχής εκεί και ξαφνικά άκουσαν φωνές και έτρεξαν στο γήπεδο όπου είδαν ένα σοκαριστικό θέαμα. Το παιδί ήταν μέσα σε μια λίμνη αίματος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Όπως είπε ο ίδιος, η παρέα του 19χρονου ισχυρίστηκε ότι την ώρα που προσπάθησε να βάλει καλάθι, κρεμάστηκε στη μπασκέτα και αυτή αποκολλήθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Ζαννίκο, υπάρχει μια διάβρωση των σωλήνων που κρατούσαν τη μπασκέτα, προφανώς από τη θάλασσα που βρίσκεται δίπλα.

“Ήταν σάπια, όλο το κομμάτι που ήταν στο υπέδαφος ήταν σάπιο” είπε χαρακτηριστικά.

Στον Σκάι μίλησε και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είπε ότι “οι αρμοδιότητες για αθλητικούς χώρους όπως και τις παιδικές χαρές σε επίπεδο συντήρησης και λειτουργίας ανήκουν στους δήμους και τις Δημοτικές Αρχές. Και επομένως θα πρέπει να υπάρχει συντήρηση και επίβλεψη”.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου ο Βουρνούς- Αφέθηκε ελεύθερος

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη, για το τραγικό περιστατικό.

Ο δήμαρχος Χίου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, όπως αναφέρει το astraparis.gr. Σημειώνεται ότι ο κ. Βουρνούς παρουσιάστηκε χθες αυτοβούλως στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, η οποία είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και την σύνταξη της σχετικής δικογραφίας.

Θεοδωρικάκος: Αυτονόητο ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως

Στη διαβεβαίωση ότι η υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στη Χίοπρόκειται να διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες αρχές, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε μπασκέτα σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου και διαμήνυσε: «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Εξάλλου, τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών (της Βουλής) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων ο προεδρεύων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, Σκάι, politischios.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ