Ποιοι είναι οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Γνώριμοι των αρχών φέρονται να είναι οι δύο συλληφθέντες για την κινηματογραφική ληστεία που έγινε το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν μπει στο “μικροσκόπιο” των αρχών -και ειδικότερα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- εδώ και έναν μήνα, καθώς οι κινήσεις τους βρίσκονταν υπό διαρκή παρακολούθηση, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Oι ίδιοι φαίνεται πως αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Ο πρώτος εκ των δύο ανδρών φέρεται να είχε συλληφθεί στο παρελθόν τη στιγμή που έβγαινε από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, η δικογραφία του συσχετίστηκε με αυτή της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”, κατηγορία η οποία στη συνέχεια δεν αποδείχθηκε.

Ο ίδιος είχε κάνει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για “την παράνομη παράταση της προφυλάκισής του”, ενώ ακολούθως το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους. Στη συνέχεια είχε συλληφθεί εκ νέου στη Σπάρτη.

Ο δεύτερος φέρεται να είχε γίνει γνωστός λόγω της υπόθεσης των «ληστών με τα μαύρα». Είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Σόλωνος, τον Ιανουάριο του 2006. Η αρχική ποινή του μειώθηκε στο μισό από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε.

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, από τα οποία εκτιμάται ότι “πέρασαν” τα προηγούμενα 24ωρα οι δύο κατηγορούμενοι, αναζητώντας στοιχεία για την δικογραφία. Σημειώνεται πως οι αρχές έχουν συλλάβει και μία 39χρονη γυναίκα που θεωρείται ότι ήταν συνεργός τους. 

Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία

Οι δύο άνδρες εισέβαλαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, φορώντας ιατρικές ποδιές και μάσκες.

Οι δράστες έστησαν καρτέρι στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής, την ώρα που εφοδίαζαν ΑΤΜ και υπό την απειλή όπλων άρπαξαν από τον ένα υπάλληλο την κασετίνα με τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε τον μηχανισμό αυτόματης καταστροφής των χρημάτων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κρατώντας την μία κασετίνα, οι δράστες κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου οι αστυνομικοί τούς περικύκλωσαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

‘Αμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του περιστατικού ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, την ώρα που γινόταν ο εφοδιασμός αυτόματου μηχανήματος ανάληψης (ΑΤΜ) με χρήματα, όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιου Σπανού. Ο κ.Σπανός επισημαίνει ακόμη ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός, ούτε υπήρξε τραυματισμός, παρότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς, συνοδούς και εργαζομένους.

Αναλυτικότερα, το κείμενο της επίσημης ανακοίνωσης του διοικητή του ΑΧΕΠΑ και προέδρου του διοικητικού του συμβουλίου, Αναστάσιου Σπανού, ακολουθεί: “Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και περί την 12η μεσημβρινή έγινε ένοπλη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα και ενώ γινόταν η φόρτωση του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών με χρήματα, εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες και απαίτησαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής τις κασετίνες με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε τα χρήματα έριξε τη μία κασετίνα καταστρέφοντας έτσι τα χρήματα αυτής, ενώ οι ένοπλοι άρπαξαν τη δεύτερη κασετίνα και τράπηκαν σε φυγή εντός του νοσοκομείου. Η κινητοποίηση του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου ήταν άμεση, όπως άμεση ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας που κατέφθασε στο χώρο του ΑΧΕΠΑ με μεγάλη δύναμη. Οι ένοπλοι ληστές, οι οποίοι έφεραν τη μία κασετίνα με τα χρήματα, ύστερα από κατά καταδίωξη συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός Παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πράγμα σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό (πρωινό ωράριο λειτουργίας)”._

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ