Επιστολή Πατούλη σε Δούρου: Απάντησέ μου σε 5 ερωτήματα για το Μάτι

Απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι ζητά από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με επιστολή του ο υποψήφιος περιφερειαρχής Γιώργος Πατούλης.

«Σήμερα, που όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της εκπομπής του δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην τραγωδία στο Μάτι» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Πατούλης και προσθέτει: «θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε για τα εξής:

  • Αν την ώρα της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό, στην οποία ήσασταν παρούσα, γνωρίζατε ή όχι την ύπαρξη νεκρών.
  • Αν η ίδια, ένα χρόνο μετά, είστε ακόμα ικανοποιημένη από τα όσα έκανε η Περιφέρεια Αττικής εκείνη την τραγική μέρα.
  • Σε τι κατάσταση είχατε παραλάβει τις δομές, που σχετίζονται με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Αττικής.
  • Αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ότι ο βασικός λόγος της καταστροφής, ήταν η ύπαρξη αυθαιρέτων. Και αν ναι, να μας πείτε πόσα έχουν κατεδαφιστεί από την αρχή της θητείας σας και πόσα από την τραγωδία μέχρι σήμερα.
  • Αν, ενόψει της θερινής περιόδου, έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει επίσης ότι :«Επειδή ίσως σπεύσετε να μιλήσετε πάλι για τυμβωρυχία, θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση της αλήθειας, όταν έχουν χαθεί τόσοι συνάνθρωποί μας, είναι υποχρέωση όλων μας από σεβασμό στη μνήμη τους, αλλά και για να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη» και καταλήγει: «Το να αποσιωπάς τις όποιες ευθύνες θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν είναι απλώς μία “στραβή που έκατσε στη βάρδιά σου”, είναι ασυγχώρητη αλαζονεία και περιφρόνηση της κοινωνίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ