Νεκρός ο αστυνομικός που έπεσε σε χαράδρα στην Τύμφη

Νεκρός εντοπίστηκε μετά από πολύωρη επιχείρηση, ο πεζοπόρος που αγνοείτο από το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Μονής Στομίου στην Κόνιτσα.

Ο αστυνομικός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε πάει το Σάββατο για πεζοπορία με τους φίλους του, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του.

Σε ένα σημείο εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο, που ακόμη είναι καλυμμένο από χιόνι ο νεαρός αστυνομικός γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει σε απότομη χαράδρα. Οι φίλοι του ενημέρωσαν αμέσως την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική.

Η επιχείρηση εντοπισμού του ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη. Άνδρες της ΕΜΑΚ δεμένοι με σκοινιά προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου έχει υποδείξει η παρέα του χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Παράλληλα στάθηκε αδύνατο να πετάξει το ελικόπτερο από το Άκτιο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κατέθεσε έγκαιρα το αίτημα, υπογράφοντας όπως πάντα και το έγγραφο για την κάλυψη του κόστους της πτήσης.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε, υπέστη όμως βλάβη και επέστρεψε στην βάση του. Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη αποκαταστάθηκε και επιχείρησε για δεύτερη φορά να πετάξει όμως και πάλι δεν στάθηκε δυνατό να προσεγγίσει τον προορισμό του λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο εκλιπών υπηρετούσε στο ΑΤ Πρέβεζας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ