Βούλιαξαν στα νερά περιοχές της Χαλκίδας – ΦΩΤΟ

Ούτε από τα σπίτια τους δεν μπορούν να βγουν οι κάτοικοι στις περιοχές Λιανής – Άμμου- Αγίας Ελεούσας και Δοκού, αφού το πλημμυρικό φαινόμενο που εδώ και εβδομάδες έχει εμφανιστεί στην περιοχή, συνεχίζει να είναι υπαρκτό και επικίνδυνο.

Το πρωί της Κυριακής, μάλιστα, ένας οδηγός κινδύνεψε, όταν τα νερά κάλυψαν το αυτοκίνητό του, ενώ κινείτο στην περιοχή του Δοκού.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε να παρέμβει η ομάδα Διάσωσης της Αμαρυνθίας, καθώς και για να απομακρύνει το όχημά του.

Η κατάσταση με το νερό που αναβλύζει από τη γη, έχει γίνει πλέον δραματική για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων, μάλιστα, Χρήστος Παγώνης, ζήτησε με επιστολή του προς τα αρμόδια όργανα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις περιοχές της Λιανής Άμμου – Αγίας Ελεούσας και Δοκού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα άμεσα.

Ήδη, την περασμένη Πέμπτη τετραμελές κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) επισκέφτηκε τις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να εξετάσει και να προτείνει λύσεις για την κατάσταση που επικρατεί.

Με ειδικά όργανα έγιναν μετρήσεις και τις επόμενες μέρες θα διατυπωθεί από το ΙΓΜΕ η έκθεση βάσει της οποίας θα προτείνονται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Πηγή: tvstar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ