Το ενθύμιο από τον στρατό τους έβαλε σε μπελάδες – Η θυρίδα και η απόφαση του δικαστηρίου

Συναγερμός σήμανε σε υποκατάστημα τράπεζας όταν οι υπάλληλοι ανοίγοντας μία θυρίδα που άνηκε σε δύο αδελφούς, εργολάβους οικοδομών, ανακάλυψαν στο εσωτερικό της μία σφαίρα.

Το ύποπτο εύρημα οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση των Αρχών, με αποτέλεσμα οι δύο ιδιοκτήτες της τραπεζικής θυρίδας να οδηγηθούν στο εδώλιο.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Δ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με τους δύο κατηγορούμενους να επιχειρούν να εξηγήσουν στο δικαστήριο πώς κατέληξε στη θυρίδα τους μία σφαίρα πυροβόλου όπλου.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν ο ένας εκ των δύο αδελφών, ενώ ο άλλος που κατοικεί μόνιμα στην Αμαλιάδα εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Αναφερόμενος στη σφαίρα ο άνδρας υποστήριξε πως ήταν αναμνηστικό, το οποίο είχε φυλάξει ο αδελφός του από τη στρατιωτική του θητεία.

“Τι να σας πω, και εγώ δεν ήξερα τίποτα. Όταν ενημερώθηκα για την υπόθεση και ρώτησα τον αδελφό μου, μου εξήγησε ότι είχε πάρει το φυσίγγι ενθύμιο από τον στρατό. Το είχε φυλαγμένο για χρόνια στο σπίτι, αλλά όταν κάνανε τα παιδιά με τη γυναίκα του, αποφάσισε να το πάει στη θυρίδα για να μην πέσει κατά λάθος στα χέρια παιδιών”, είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Η δικηγόρος του δεύτερου κατηγορούμενου ανέφερε ότι επρόκειτο για μία ξεχασμένη σφαίρα από τον στρατό που κακώς είχε φυλάξει τόσα χρόνια ο εντολέας της.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, κηρύσσοντας τους αθώους.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ