Η “Ωκεανίς” εξασθενεί, οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν – ΒΙΝΤΕΟ

Η ψυχρή εισβολής της “Ωκεανίδας” περιορίζει την ορμή της σταδιακά από τη Δευτέρα, κυρίως στα ανατολικά, τα νότια και την Κρήτη, ωστόσο το κρύο παραμένει τσουχτερό. Η καταιγίδα σαρώνει την ανατολική και νότια χώρα με βροχές, καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και παγετό, όπως επισημαίνει στην πρόγνωσή του στον ΑΝΤ1 ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Τα φαινόμενα εντοπίζονται σε νότια Θεσσαλία και κάτω με χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ακόμη και χαμηλά στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο. Ισχυρές καταιγίδες έχουμε στην Κρήτη, κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ άλλες καταιγίδες έρχονται από την περιοχή της Γαύδου. Οι άνεμοι πνέουν με ένταση 9 τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στη Β. Ελλάδα τους 5 βαθμούς.

Τοπικές βροχές και χιονόνερο περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα, στα ανατολικά και νότια, αλλά και χιόνια στα ορεινά, ημιορεινά και τις χαμηλές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Κρήτη αλλά και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ