Ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι περιγράφει καρέ-καρέ στον Realfm την επίθεση που δέχθηκε στο συλλαλητήριο

Για την επίθεση που δέχθηκε από οργανωμένη φασιστική ομάδα μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι, ο οποίος κάλυπτε χθες το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή.

«Κάλυψα τη διαδήλωση, τράβηξα κάποια άτομα που ήταν στην ομίχλη των χημικών, χωρίς να ξέρω ότι ήταν χρυσαυγίτες δεν είχαν κάποιο διακριτικό. Το κατάλαβα αμέσως όταν ένας γύρισε και μου είπε ” εσύ δεν είσαι αυτός που έκανε το ντοκιμαντέρ; Με φασίστες δεν υπάρχει συζήτηση, ήθελαν να μου πάρουν το κινητό», δήλωσε ο κ. Ιακόμπι.

Μάλιστα, ο κ. Ιακόμπι προσπάθησε να προστατευτεί από τα χτυπήματα που δεχόταν. «Πρόσεξα το κεφάλι μου όσο μπορούσα διότι στο κεφάλι χτύπησαν τα 5-10 άτομα που αμέσως με περικύκλωσαν. Έδρασαν ως συνήθως σαν ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτούς τους ανθρώπους τους ξέρω, είναι δυστυχισμένοι, είναι φασίστες. Αυτό που με σόκαρε είναι ότι όλα τα άτομα που βρίσκονταν γύρω- γύρω και δεν ήταν χρυσαυγίτες αλλά εθνικιστές, δεν κούνησαν το δάκτυλό τους, ούτε καν όταν φώναξα ”βοήθεια” γιατί δεν ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορούσε την έκβαση της ιστορίας. Όταν ήρθαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι δέκα ήρωες εξαφανίστηκαν », πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Ιακόμπι υποστήριξε ότι «η απάντηση που δεν πρέπει να δώσουμε στη Χρυσή Αυγή είναι ο φόβος. Δεν θα κρυφτούμε, και αύριο πάλι στο δρόμο θα είμαι». Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ