Καταγγελία της δημάρχου Τήλου: Ιερέας αρνήθηκε να δώσει φέρετρο για να ταφεί νεκρός

Σοκάρει η καταγγελία της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανάρτησή της στο facebook,

ιερέας του νησιού, δεν έδινε φέρετρο για να ταφεί 75χρονος Αγγλος, μόνιμος κάτοικους της Τήλου που πέθανε την Κυριακή.

Η δήμαρχος λέει χαρακτηριστικά ότι: “Εμείς εδώ στην Τήλο, προπαραμονή Χριστουγέννων, τσακωνόμαστε για ένα φέρετρο! Δεν είναι αστείο, δεν είναι πρωταπριλιά αλλά προπαραμονή Χριστουγέννων είπαμε… Και με ποιον γινόταν ο καβγας; μα με την εξουσία των πάντων, τους παπάδες, αχ συγγνώμη τους ιερείς, τους δικούς μας, ξέρετε…”.

Και εξιστορεί το περιστατικό που έχει αναστατώσει το νησί και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων:

“Απίστευτη ιστορία. Σοβαρή καταγγελία αντί για κάλαντα λοιπόν! Το πρωί πέθανε ένας 75χρονος Άγγλος μόνιμος κάτοικος του νησιού. Δεν υπήρχε κάποιος συγγενής του εδώ και όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, κάποιοι φιλότιμοι τρέχουν να συνδράμουν-στην Τήλο δεν υπάρχει γραφείο τελετών – Ψάχνουμε τον παπά του χωριού να πάρουμε φέρετρο προκειμένου να μεταφερθεί η σορός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών πια για το τελευταίο ταξίδι του ‘Αγγλου φίλου μας.

Από εδώ παπάς από εκεί παπάς, άφαντος ο παπάς! 12 με 3 μεσημβρινή σιέστα βλέπετε! Τον βρίσκουμε στις 15.00. Δώσε μας το φέρετρο, έγινε αυτό και αυτό, το πλοίο περνάει στις 9 το βράδυ, και το επόμενο ξέρεις μετά τα Χριστούγεννα! Όχι δεν μπορώ να το δώσω η απάντηση, γιατί ρε παπά, ποιος θα το πληρώσει; Δεν έχω άλλο και άλλες πολλές τέτοιες τραγικές δικαιολογίες”.

Δείτε εδώ την ανάρτηση της Δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ