Κυριτσάκης στον Realfm 97.8: Η κ. Θάνου θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να πετύχει την ανεξαρτησία της αρχής

Την άποψη ότι η κ. Θάνου ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού «θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να καταφέρει την ανεξαρτησία της Επιτροπής ανταγωνισμού» εξέφρασε μέσω του Realfm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο νυν πρόεδρος της Δημήτρης Κυριτσάκης.

«Θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να το πετύχει, εξαρτάται το πόσο θέλει η ίδια. Θεσμικά υπάρχει η ανεξαρτησία, αν το διαφυλάξει η κυρία πρόεδρος είναι καλοδεχούμενο. Θα ήθελα να πω στην κ. Θάνου, τι υλικό ανθρώπινο παραλαμβάνει, αν τους αξιοποιήσει και τους σεβαστεί, θα αποδώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριτσάκης.

Όπως επισήμανε ο κ. Κυριτσάκης « η πεμπτουσία της επιτροπής ανταγωνισμού είναι η εξασφάλιση της ανεξαρτησίας. Αν η κυρία πρόεδρος εξασφαλίσει και εγγυηθεί την διατήρηση αυτής της ανεξαρτησίας, σαφώς και δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς κάθε κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της. Το βασικό είναι ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών».

Αναφερόμενος στη θητεία του ως πρόεδρος της επιτροπής, ο κ. Κυριτσάκης τόνισε: «Συμπλήρωσα αισίως δύο τετραετίες, είμαι ο μακροβιότερος πρόεδρος. Όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος, σε κάθε περίπτωση η εμπειρία είναι πολύτιμη αλλά δεν πρέπει να κρατάει κάποιος μία θέση ισοβίως».

«Όταν ανέλαβα στην επιτροπή ανταγωνισμού ήμασταν οι δεύτεροι από το τέλος και τώρα είμαστε από τις καλύτερες επιτροπές ανταγωνισμού της Ευρώπης και παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ