Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στον ΑΝΤ1: Καλό το προσχέδιο της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου – Βιαστική η άποψη του Αμβρόσιου – ΒΙΝΤΕΟ

Για την πρόθεση συμφωνίας για τις αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Όπως επεσήμανε, πρόκειται για μία πρόταση η οποία γίνεται με την ελπίδα ότι θα δοθεί κοινός τρόπος να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που μένουν αναξιοποίητες. Αυτή η πρόταση περιλαμβάνει στοιχεία που πρέπει κάποιος να τα μελετήσει σωστά” και υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να συγκληθεί η Ιεραρχία, να συζητήσει όταν θα υπάρχουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε να αποφασίσουν οι αρχιερείς, το αρμόδιο όργανο πώς μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία. Επίσης, να πάρουμε το θέμα σχετικά με τη μισθοδοσία. Εκεί δεν λέει ότι θα δώσουμε τα χρήματα στους μητροπολίτες κλπ. Εμείς είμαστε μητροπολίτες, ποιοι είναι τα χέρια μας και τα πόδια μας; Οι ιερείς μας που κάνουν το ποιμαντικό έργο. Πώς θα τους αδικήσουμε; Αυτοί κάνουν το έργο μας. Πρέπει εμείς να κάνουμε προσπάθεια να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους πλήρως” διευκρίνισε και ξεκαθάρισε πως όλα θα πρέπει να τα δουν οι νομικοί του κράτους και της Ιεράς Συνόδου ώστε να διασφαλιστούν όλα και να μην βλαφθούν τα δικαιώματα των κληρικών. Και τα ασφαλιστικά, και η εξέλιξη η μισθολογική”

Σχετικά με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο που απέρριψε πλήρως την πρόταση συμφωνίας και καλεί σε ξεσηκωμό ανέφερε “είναι μια βιαστική θέση, τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε κι έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του. Αλλά είναι βιαστική κίνηση να μιλήσει και να καλέσει σε ξεσηκωμό”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ