Μάχη με τον χρόνο για να βρεθούν οι αγνοούμενοι του “Ζορμπά” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερις αγνοούμενοι, τρεις στην Εύβοια, κι ένας στη Μαγνησία, πάνω από 1.300 περιστατικά που επενέβη η Πυροσβεστική, προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και σοβαρές ζημιές, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των έντονων καιρικών φαινομένων που συνεχίζονται και κατευθύνονται βόρεια και ανατολικά, με ισχυρές βροχές και ανέμους έως και 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα στο Μαντούδι, αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, και ένας 27χρονος. Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην Εύβοια από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι.

Συναγερμός έχει σημάνει και στον Αλμυρό Μαγνησίας, για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μαζί με βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζώα του.

Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες.

Οι έρευνες εντοπισμού του επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό.Τα πλοία στα λιμάνια της Μαγνησίας παραμένουν δεμένα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Σκιάθο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για σήμερα Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας στους δήμους Κιάτου και Βέλου – Βόχας Κορινθίας, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δήμαρχοι Σπύρος Σταματόπουλος και Αννίβας Παπακυριάκος αντίστοιχα. Επίσης, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στους δύο δήμους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ