Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Μεθώνης Μεσσηνίας, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας καθώς και της Ζακύνθου. Για σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης κάνει λόγο το Ευρωμεσογειακό, το οποίο στην αυτόματη, προκαταρκτική του λύση αναφέρει πως το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο enikos.gr για τον σεισμό στη Μεθώνη

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε για τον σεισμό ανοιχτά της Μεθώνης:

“Ο σεισμός ήταν 5,1 Ρίχτερ, εντοπίζεται 15 χλμ δυτικά από τη Μεθώνη. Έχει γίνει αισθητός στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η περιοχή είναι συνηθισμένη σε ανάλογους σεισμούς. Παρά ταύτα, παρακολουθούμε τη σεισμική ακολουθία”.

Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος: Η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ανέφερε ότι “η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια, αλλά στην περιοχή μας επικρατεί ηρεμία. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των κοινοτήτων δεν μας ανέφεραν κάποιο πρόβλημα που να προκλήθηκε από τη σεισμική δόνηση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ