Aπειλούν δημοσιογράφο που αποκάλυψε ρατσιστική επίθεση σε 9χρονη στη Μυτιλήνη

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων στη Μυτιλήνη παρά τις αντιδράσεις που έφτασαν έως και στην «Πλατφόρμα για την προαγωγή της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων», η οποίας είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Th. Jagland.

Την Παρασκευή, ήταν η σειρά της δημοσιογράφου της εφημερίδας “Εμπρός” και ανταποκρίτριας της εφημερίδας “Καθημερινή” στη Λέσβο, Ανθής Παζιάνου να δεχθεί την επίθεση ακραίων στοιχείων που τις τελευταίες μέρες έχουν πρωταγωνιστήσει σε παράνομες πρακτικές, συστήνοντας μάλιστα και “ομάδες περιφρούρησης” στην περιοχή της Γέρας και περιπολώντας στα χωριά προκειμένου να μην εγκατασταθούν σε αυτά δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. .

Με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της κ. Παζιάνου σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε 9χρονη Ελληνίδα στην αυλή εκκλησίας στο Πέραμα της Γέρας στη Λέσβο, από άτομα που θεώρησαν πως είναι πρόσφυγας επειδή φορούσε μαντήλι, εξαπολύθηκε διαδικτυακή επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου, μητέρας παιδιού τριών ετών, με αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας.

«Η ακροδεξιά δηλαδή και χυδαία, αυτή επίθεση είναι καθαρά σεξιστική, την ίδια ώρα που επαναλαμβάνει για μένα τα όσα λέγονται για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της Λέσβου ότι “πληρώνονται από ΜΚΟ για να γράφουν”» σημειώνει σε δήλωσή της η κ. Παζιάνου.

Η κ. Παζιάνου προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση εναντίον τριών ανδρών και μίας γυναίκας ζητώντας τη σύλληψή τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθησαν δυο από τους τέσσερις μηνυθέντες. Ένας έμπορος της Γέρας διαχειριστής διαδικτυακής ομάδας μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίθεση και ένας κατά δήλωση του απόστρατος του πολεμικού ναυτικού. Πρόκειται για άτομα που έχουν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο αναρτήσεις τους σχετικές με περιπολίες που πραγματοποίησαν και ακόμα πραγματοποιούν για να διώξουν αιτούντες άσυλο από τα χωριά τους ενώ έχουν πραγματοποιήσει και “εκλογές” προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο της “ομάδας περιφρούρησης” όπως αποκαλούν την ομάδα που έχουν συγκροτήσει.

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με την παραπομπή τους σε τακτική δικάσιμο από την Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Υβριστικά και απειλητικά τηλέφωνα κατήγγειλε, εξάλλου, ότι δέχεται και η δημοσιογράφος προϊσταμένη του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ, Αναστασία Σπυριδάκη.Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ