Έτσι δρούσε το κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα- Οι κωδικοποιημένες συνομιλίες και οι “γιάφκες” στις γειτονιές της Αθήνας- ΦΩΤΟ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται έξι άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα και στη συνέχεια, είτε τα διέλυε για ανταλλακτικά, είτε άλλαζε τον αριθμό πλαισίου και τα μεταπωλούσε.

«Να πάμε για καφέ», έλεγαν κωδικοποιημένα μεταξύ τους όταν κανόνιζαν να συναντηθούν για να κλέψουν κάποιο όχημα, «θα έρθεις για νυχτερινό ψάρεμα;», ρωτούσαν όταν ήθελαν να αποσυναρμολογήσουν κάποιο αυτοκίνητο τη νύχτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος, είχαν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένα οχήματα τα οποία είχαν ζήτηση στην αγορά. Είχαν δομή και ιεραρχία στις μεταξύ τους σχέσεις και ακολουθούσαν κατά γράμμα τα καθήκοντα και τους ρόλους που τους ανέθετε ο αρχηγός τους.

Την… “πρώτη ύλη” την αναζητούσαν μέσα από ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ενώ έβρισκαν αυτοκίνητα, κυρίως τρακαρισμένα σε συνεργεία αυτοκινήτων. Όταν δεν υπήρχαν στην Ελλάδα, ο αρχηγός του κυκλώματος, έφερνε τρακαρισμένα από το εξωτερικό και στη συνέχεια έκλεβαν όχημα με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, μάρκα, τύπο, ακόμη και με ίδιο χρώμα. Βασικός σκοπός ήταν να πάρουν από το τρακαρισμένο τον αριθμό πλαισίου και να τον τοποθετήσουν στο κλεμμένο, ενώ όταν αυτό δεν ήταν εφικτό, μετέτρεπαν το κλεμμένο όχημα σε ανταλλακτικά.

Όποιο όχημα έκλεβαν, αρχικά το μετέφεραν στην Καλλιθέα, το άφηναν μια – δυο μέρες εκεί για να διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτει σύστημα παρακολούθησης και ύστερα με γερανοφόρο κι αφού είχαν αλλάξει τις πινακίδες με αριθμούς που δεν απασχολούν, το μετέφεραν σε χώρο στα Άνω Λιόσια για αποσυναρμολόγηση.

Όποια από τα μέρη το αυτοκινήτου μπορούσαν να τους προδώσουν, τα πέταγαν στα σκουπίδια ή τα μετέφεραν σε διαλυτήρια μετάλλων για καταστροφή.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε πλήθος ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, καταστήματα και χώρους στάθμευσης σε Καλλιθέα, άνω Λιόσια, Ταύρο, Μενίδι και Π. Φάληρο μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 30 οχήματα εκ των οποίων, τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες, ένα γερανοφόρο όχημα, δυο 2 Ι.Χ.Φ., 23 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • δύο συσκευές « jammer »,
  • μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων – ανταλλακτικών αυτοκίνητων,
  • πλήθος εγκεφάλων, κλειδαριών και κλειδιών,
  • εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων και
  • 50 φυσίγγια.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ