Πέθανε ο “παπάς των σταρ” – Άφησε τα ρινγκ για να υπηρετήσει την Εκκλησία

Θλίψη έχει σκορπίσει στον εκκλησιαστικό αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του “παπά των σταρ”, ιερέα Θωμά Τσόη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών αφήνοντας πίσω του πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων, δεν ήταν ένας συνηθισμένος ιερέας. Ήταν πρωταθλητής του kick boxing, το οποίο και εγκατέλειψε για να υπηρετήσει την Εκκλησία. Ο ιερέας διοργάνωνε συχνά συσσίτια για άπορες οικογένειες.

Ο “παπάς των σταρ” επισκεπτόταν τα βράδια τα μπουζούκια για να μαζέψει χρήματα και να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτός, άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που η φήμη του ταξίδεψε μέχρι την Γαλλία, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, η πρωινή εκπομπή “C’est un monde” έκανε στο παπά – Θωμά ειδικό αφιέρωμα στις 19 Νοεμβρίου, στο οποίο είχαν μιλήσει οι ενορίτες του.

“Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους, να τους στηρίζουμε και να ορθοποδούν. Από τα νιάτα μου έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι. Ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ στον τρόπο σκέψης και ζωής μου. Για αυτό και έχω αρκετές γνώσεις γύρω από τη διατροφή και φροντίζω όσα ξέρω να τα εφαρμόζω στο καθημερινό διαιτολόγιο των ανθρώπων που τρώνε από το συσσίτιό μας. Βέβαια, πάντα ήμουν κοντά στην Εκκλησία και η ιεροσύνη ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο”, είχε δηλώσει στην τελευταία συνέντευξη του ο 62χρονος ιερέας. Ενώ, για τις βραδινές περιπλανήσεις του στα μπουζούκια είχε πει, μιλώντας στην Espresso, “στην αρχή τους κάνει εντύπωση ένας ρασοφόρος στα μπουζούκια, αλλά οι περισσότεροι έρχονται αμέσως κοντά μου να μου μιλήσουν. Χαίρονται όταν με βλέπουν”.

Ο 62χρονος ιερέας είχε ξεκινήσει τη δράση του μοιράζοντας κουπόνια εράνου αγάπης για την ενίσχυση των απόρων. Αρκετοί ήταν και οι καλλιτέχνες που είχαν επιλέξει να βοηθήσουν δίνοντας τρόφιμα.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Πηγή ΦΩΤΟ: diakonima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ