• ΒΙΝΤΕΟ- ντοκουμέντο: Δείτε πώς απατεώνες εξαπατούν ηλικιωμένη και της αποσπούν χρήματα

  10:10 πμ, Πέμπτη 19 Απρ 2018 10:10 πμ, Πέμπτη 19 Απρ 2018

  Οι κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων αυξάνονται, καθώς οι απατεώνες επιλέγουν ως θύματα ανθρώπους μεγάλης ηλικίας για να μπορούν να τους αποσπάσουν ευκολότερα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

  To tvstar.gr δημοσίευσε βίντεο, που δείχνουν τη δράση τους στην περιοχή της Φθιώτιδας. Οι δράστες χρησιμοποιούν 2 οχήματα και πλησιάζουν ηλικιωμένους, λέγοντάς τους πως γνωρίζουν τα παιδιά τους και ζητούν χρήματα.

  Στη μία από τις περιπτώσεις μάλιστα στην Αμφίκλεια, οι δύο από τους απατεώνες πήραν μαζί τους τον παππού, προκειμένου να μείνει μόνη της στο σπίτι η σύζυγός του και να της αποσπάσουν χρήματα και χρυσαφικά.

  Τελευταία προσπάθεια τους ήταν το πρωί της Τρίτης στη Δαμάστα του δήμου Λαμιέων. Σταμάτησαν το ένα από τα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι ενός ζευγαριού περασμένης ηλικίας. Φώναξαν την γυναίκα με το όνομά της και προσποιήθηκαν πως γνώριζαν τον γιο της. Οι επιτήδειοι ζήτησαν από τους ηλικιωμένους δύο χιλιάδες ευρώ προκειμένου να διεκπεραιώσουν κάποιες εργασίες για λογαριασμό του.

  Ευτυχώς η κυρία Μαρία δεν τους πίστεψε και αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα. Το δεύτερο αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει λίγα μέτρα πιό μακριά. Η γυναίκα βλέποντας τα δύο άγνωστα στο χωριό αυτοκίνητα και διαπιστώνοντας πως δύο άνδρες μιλούσαν με τους ηλικιωμένους, σκέφτηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και φώναξε την κυρία Μαρία. Οι δράστες κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και εξαφανίστηκαν.

  Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία. Περιπολικά κινήθηκαν προς την περιοχή και έκαναν εκτεταμένους ελέγχους, χωρίς όμως να εντοπίσουν τους απατεώνες.

  Λίγες ημέρες πριν ένα ακόμα περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Οι δράστες βλέπουν την γιαγιά στην αυλή του σπιτιού, σταματούν το αυτοκίνητό τους και την φωνάζουν. Εκείνη τους πλησιάζει, οι δράστες της λένε πως είναι φίλοι του γιου της και την πείθουν. Η ηλικιωμένη επιστρέφει στο σπίτι και ο ένας από τους δράστες την ακολουθεί. Όταν κατάλαβε πως το σπίτι παρακολουθείται από κάμερες, κρύβει το πρόσωπό του με ένα χαρτί.Την πείθει να του δώσει και το κλειδί από το σπίτι του γιου της για να πάρουν τα χρήματα. Ο άνδρας βάζει το κλειδί στην κλειδαριά, η πόρτα όμως, άγνωστο πως, δεν ανοίγει. Ο δράστης φωνάζει το συνεργό του για να βοηθήσει και πάλι όμως δεν τα κατάφεραν. Απογοητευμένοι φεύγουν από το σπίτι, ωστόσο είχαν καταφέρει να πάρουν κάποια χρήματα από την ηλικιωμένη.

  Πηγή: tvstar.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα