Το σπίτι-κολαστήριο, ο ξάδελφος…”δεσμοφύλακας” και οι δύο γυναίκες “κλειδιά” – Το χρονικό της πρωτοφανούς ομηρίας στο Ωραιόκαστρο – ΒΙΝΤΕΟ

Μία πρωτοφανής υπόθεση ομηρίας, αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα, στο Ωραιόκαστρο. Ένας υπάλληλος του δήμου Ωραιοκάστρου στην τεχνική υπηρεσία, κρατούσε τα ξαδέλφια του, μια γυναίκα και έναν άνδρα, φυλακισμένους για οκτώ μήνες μέσα στο σπίτι του.

Ο ρόλος της 23χρονης κόρης και η γυναίκα-συνεργός

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 58χρονος είχε καταφέρει να οδηγήσει τους συγγενείς του από τις Σέρρες που έμεναν, στο διαμέρισμά του στο κέντρο της πόλης από τα τέλη Ιουλίου του 2017. Με τη βοήθεια της 23χρονης κόρης του και μιας ακόμα γυναίκας που είχε ρόλο συνεργού, ακινητοποίησαν τα θύματα που είναι αδέλφια, με την απειλή όπλων.

Το μαρτύριο των δύο θυμάτων στο σπίτι όπου κρατούνταν όμηροι ήταν…βασανιστικό. Ο ξάδελφος τους, χρησιμοποιούσε χειροπέδες για να τους δέσει τα χέρια και ταϊρ απ για να τους δέσει τα πόδια και τους έλυνε μόνο το βράδυ όταν επέστρεφε στο σπίτι- κολαστήριο.

Με την απειλή βίας τους εξανάγκαζε να μεταβιβάζουν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν στους δικούς του και της κόρης του, εκβιάζοντας ότι θα κάνει κακό στην ξαδέλφη τους.

Συγκεκριμένα, πήγαινε τον 47χρονο σε διάφορα τραπεζικά καταστηματα και τον υποχρέωνε να κάνει τη μεταφορά των χρημάτων. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κατάφερε να αποσπάσει, το ποσό των 81.000 ευρώ.

Ο δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη από τους άνδρες του τμήματος ασφαλείας του δήμου Ωραιοκάστρου και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Το πρωί, οι άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλεξαν στοιχεία από το σπίτι του 58χρονου φερόμενου ως δράστη της ομηρίας συγγενών του.

Παρουσία εισαγγελέως ερευνήθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή η μονοκατοικία του δημοτικού υπαλλήλου που συνελήφθη ξημερώματα Σαββάτου, με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν όλα τα ευρήματα που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην περίεργη αυτή υπόθεση.

Ο δράστης φέρεται να έχει παραδεχθεί τις πράξεις τουΑναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, υπόθεση αρπαγής, ληστείας και εκβίασης σε βάρος 47χρονου και 48χρονης (αδέρφια) Ελλήνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 58χρονος ξάδερφος τους, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος της 23χρονης κόρης του και ακόμη μίας συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (30-03-2018), κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος και κατήγγειλε ότι μαζί με την 48χρονη αδερφή του κρατούνται παρά τη θέληση τους σε οικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια, ενώ έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και ο 58χρονος ξάδερφος τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τέλη Ιουλίου του 2017, οι παθόντες επιβιβάστηκαν σε όχημα του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στην οικία του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο του politesoraiokastrou.gr με τον φερόμενο ως δράστη να οδηγείται στο τμήμα Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια μαζί με τους συγγενείς του στα κεντρικά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Πηγή πληροφοριών: politesoraiokastrou.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ