“Πάτος” – Έντονη αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για το μαστίγωμα συναδέλφου τους από κρατούμενους στον Κορυδαλλό

Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.

«Παρ΄ όλα αυτά» συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί». Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“«Και όμως κινείται» είπε για την γη ο Γαλιλαίος αφού πρώτα διαψεύδοντας τον εαυτό του και ακυρώνοντας τον Πτολεμαίο και τον Κοπέρνικο έσωσε το κεφάλι του από την διαδικασία της Ιεράς Εξέτασης.

Το ίδιο είμαστε αναγκασμένοι να πούμε και εμείς 385 χρόνια μετά όταν πρέπει να αναφερθούμε στον «πάτο» της κατάστασης που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και ειδικότερα στην μητρόπολή του, την Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού.

Κινείται λοιπόν ο «πάτος» αλλά δυστυχώς προς τα κάτω. Έτσι άλλωστε δικαιολογείται και η μόνιμη επωδός «και μη χειρότερα» τον σταυροκοπούμενων πλέον συναδέλφων μας μετά το πέρας, επαναλαμβανόμενων δυστυχώς, περιστατικών βίας κρατουμένων κατά συγκρατουμένων τους μα και κατά του προσωπικού.

Την Παρασκευή 9/3/2018 ο έντιμος, επαρκής μα και εργατικός συνάδελφος Δ.Τ. στην προσπάθεια του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοιχτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυχτερινή κατάκλιση, καταρχήν απειλήθηκε με μαχαίρι και στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο. Μπορεί αυτό καθαυτό το περιστατικό ως μη ασυνήθιστο πλέον να μην μας εξέπληξε τόσο, η διεκπεραίωσή του όμως μας τρόμαξε. Καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση. Αντιθέτως το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί. Η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η Πολιτική ηγεσία με τον τρόπο αυτό τελούσε σε δικαιολογημένη άγνοια και εμείς μάθαμε για το περιστατικό μετά από την διαρροή του στον ηλεκτρονικό τύπο. Μετά από συζητήσεις που κάναμε δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώσαμε ότι το περιστατικό συνέβη, αλλά διαπιστώσαμε ότι η εξέλιξή του ξεπερνά τις όποιες διαρροές που ακολούθησαν.

Ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά για τα όσα οδυνηρά συμβαίνουν στον εργασιακό μας χώρο επιβεβαιώνουμε τις ρήσεις «και όμως κινείται» και «μη χειρότερα» και προειδοποιούμε για την επερχόμενη βουή. Άραγε ακούει κανείς;”

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ