Αποκαλυπτικές ΦΩΤΟ από την Αντιτρομοκρατική: Μαχαίρια, αγκυλωτοί σταυροί και βιβλία για τον Χίτλερ στα σπίτια των ναζί της Combat 18

Σβάστικες, μαχαίρια, βιβλία για τον Χίτλερ και σημαία των SS βρέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων για την ναζιστική οργάνωση Combat 18 Hellas.

Από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα ευρήματα των ερευνών. Στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας την οποία οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως θα την χρησιμοποιούσαν για να κατασκευάσουν το ισχυρό εκρηκτικό ANFO

Πως δρούσαν οι νεοναζί της Combat 18

Μέσω ενός ψεύτικου προφίλ στο Facebook με στοιχεία «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» ο αρχηγός της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης «Combat 18» συντόνιζε τις εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

O αρχηγός «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας», ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο στις δράσεις των «Ανένταχτων Μαίανδρων Εθνικιστών» και των «Combat 18», αλλά και στις αναρτήσεις βίντεο και κειμένων για τις εμπρηστικές επιθέσεις τους, όπως καταγράφεται στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στις συνομιλίες εμφανίζεται ο αρχηγικός ρόλος του «Τσαμπ» από τα Ιωάννινα, του 35χρονου «εκτελεστή» από το Χαϊδάρι, του 32χρονου δικηγόρου, ο οποίος είχε το ρόλο της προώθησης των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησής του σε πολιτικούς φορείς και νομικής βοήθειας, και του 22χρονου «αποθηκάριου» της γιάφκας στο Μενίδι. Σε αυτές τις επικοινωνίες γίνονται αναφορές «συνεργασίας» της ομάδας με τα «τρία γράμματα» («ΑΜΕ-Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές»), με… τον «Λύκο» της Χρυσής Αυγής.

Ο… αρχηγός

Ο 35χρονος «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» στην απολογία του αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση από το 2010 και μέχρι σήμερα έχει το ρόλο του συντονιστή. Δήλωσε ότι η οργάνωση «ΑΜΕ» είναι ακέφαλη, χωρίς αρχηγό, και έχει ένα ρόλο συντονιστή ο οποίος είναι ο ίδιος. Συντόνιζε το οπτικοακουστικό υλικό που λάμβανε από άτομα του εθνικιστικού χώρου και αποφάσιζε τι θα αναρτηθεί. Διατηρεί δύο προφίλ στο facebook ως «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» και «Αλέξανδρος Τσαμπανίκαρας». Ομολόγησε τις ιστοσελίδες που διαχειρίζεται, αλλά και τις επιθέσεις στο στέκι Σινιάλο, Ανω-Κάτω Πατησίων, στο στέκι προσφύγων στην οδό Νοταρά 26.

Ο 35χρονος «εκτελεστικός πυρήνας» αποδέχθηκε τη συμμετοχή του σε δύο ενέργειες λέγοντας πως συνεργός του είναι ένας 20χρονος που κρατούσε τσίλιες και τραβούσε βίντεο. Δήλωσε ότι ο «Τσαμπανίκας» απαίτησε την επίθεση στο Σινιάλο και στο Ανω-Κάτω Πατησίων και ότι επιθυμούσε να απεμπλακεί αλλά το «Τσαμπανίκας» τον απειλούσε. Ο 22χρονος αποδέχθηκε και εκείνος τη συμμετοχή του, το ίδιο και ένας συνομήλικός του που είπε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις στη Στέγη Προσφύγων στην Κάνιγγος, στην κατάληψη Βανκούβερ, στην κατάληψη Ζαΐμη.

Οι συλληφθέντες είναι συνολικά 11 αλλά δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό συμμετοχής. Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ