Ποιο είναι το νέο ωράριο για τη μουσική στα μπαρ του Κολωνακίου

Νέο ωράριο στη μουσική στα μπαρ του Κολωνακίου εφαρμόζει ο δήμος Αθηναίων. Το νέο ωράριο παρατείνεται, αλλά το ερώτημα παραμένει για το αν θα τηρείται και πόσο εύκολο είναι να ελεγχθεί.

Η απόφαση προβλέπει ότι τις τέσσερις πρώτες εργάσιμες ημέρες τα μπαρ θα μπορούν να παίζουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και τις αργίες θα έχουν μία ώρα επιπλέον, δηλαδή μέχρι τη 01:00. Τις Κυριακές θα ισχύει το ωράριο των καθημερινών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής μέχρι τις 22:00 κατά την χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23:00 κατά την θερινή περίοδο. Με την απόφαση του δήμου, δηλαδή, παρατείνεται το ωράριο της μουσικής σε όλα καταστήματα.

“Η παρούσα τοπική Κανονιστική πράξη αποσκοπεί στη ρύθμιση κατά τρόπο γενικό, ισότιμο, ενιαίο και ομοιόμορφο για όλους τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην εν λόγω περιοχή, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινής ησυχίας των διαβιούντων κατοίκων και περιοίκων… Η περιοχή του Κολωνακίου αποτελεί μία περιοχή κατοικίας η χρήση της οποίας παραβλάπτεται από τη χρήση της μουσικής κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των κατοίκων, περίοικων και διαβιούντων στην εν λόγω γειτονιά” αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Για τον έλεγχο της τήρησης των περιορισμών σχεδιάζεται η δημιουργία μικτών κλιμακίων ΕΛ.ΑΣ και δημοτικής αστυνομίας.

Η απόφαση αφορά τα μπαρ που βρίσκονται στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Δείτε την απόφαση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ