Τζανακόπουλος: Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού κινητοποιήθηκε άμεσα – ΒΙΝΤΕΟ

“Αυτή τη στιγμή έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κέντρο στην Ελευσίνα, υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ επιχειρούν εκατοντάδες οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και του στρατού”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Μέχρι στιγμής έχουμε 90 διασώσεις”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε πως στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ο στρατός έχει ανοίξει τα θέρετρά του, ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς στέγη και φαγητό και η Περιφέρεια Αττικής έχει μεριμνήσει, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτώμενος για την ετοιμότητα και ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, επισήμανε ότι λειτούργησαν από το πρώτο δευτερόλεπτο. “Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού κινητοποιήθηκε άμεσα και αυτός ήταν ο λόγος που έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Το πρώτιστο μέλημα για την ελληνική κυβέρνηση και πρώτιστη προτεραιότητα είναι να βρεθούν οι αγνοούμενοι, να μην υπάρξουν νέα θύματα, να μην έχουμε νέες καταστροφές τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει μέριμνα από την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές για τα αντιπλημμυρικά έργα. «Η Αττική είναι επιβαρυμένη οικιστικά, λόγω της άναρχης δόμησης ενώ ρέματα μπαζώνονταν εξαιτίας της ύπαρξης αυθαίρετων κτισμάτων. Αργά, σταδιακά και με σχέδιο θα πρέπει να υπάρξουν τα αναγκαία έργα υποδομής ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες».

Αναφερόμενος στην απόδοση ευθυνών σημείωσε ότι για αυτό είναι υπεύθυνη η Δικαιοσύνη. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «αν κάποιος έχει κάνει για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τους δασικούς χάρτες είναι αυτή η κυβέρνηση» ενώ όπως πρόσθεσε υπάρχει βούληση ήδη από το καλοκαίρι εξορθολογισμού του πλαισίου αρμοδιοτήτων και καθαρό διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων δήμου, περιφέρειας και κεντρικού κράτους.

Σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή το κράτος έχει την ταμειακή δυνατότητα για άμεση αποζημίωση των ζημιών, αμέσως μόλις γίνει η καταγραφή όλων όσων έχουν πληγεί.

Δείτε το απόσπασμα από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ