Καρέ-καρέ η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ προκαλεί η εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ασκληπιού 154, με τις αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος , 52 ετών, ήταν γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πέθανε το 2006.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου – δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα – που ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. Εκείνος τους άνοιξε και οι δύο άνδρες ανέβηκαν στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του άτυχου δικηγόρου.

Από εδώ και πέρα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες μέχρι στιγμής. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες χτύπησαν την πόρτα και μπήκαν στο γραφείο κρατώντας όπλα στα χέρια. Ακινητοποίησαν τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Μετά από λίγα λεπτά, πυροβόλησαν τον δικηγόρο και εξαφανίστηκαν, με τον συνεργάτη να τρέχει έντρομος φωνάζοντας βοήθεια.

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο συνεργάτης του και οι δύο δράστες – που προσποιήθηκαν τους πελάτες – κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, όταν κάθισαν ο ένας από τους “πελάτες” ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο. Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα πάντως με όσα κατέθεσε ο εν λόγω συνεργάτης του θύματος, οι δράστες-πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το θύμα δέχτηκε δύο σφαίρες, μία στην κοιιλιακή χώρα και μια στο κεφάλι. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ήταν μία η σφαίρα που χτύπησε τον Μ. Ζαφειρόπουλο μεταξύ στήθους και κοιλιακής χώρας. Από τις έρευνες δεν βρέθηκε κάλυκας.

Οι έρευνες

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την υπόθεση συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και γι’ αυτό δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω ανάμιξη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η κατάθεση του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ στις αρχές έχει δώσει κατάθεση ένα ακόμη πρόσωπο που έχει γραφείο ακριβώς απέναντι στον ίδιο όροφο και που φέρεται να άκουσε κάποιον να φωνάζει “βοήθεια, μας σκοτώνουν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου ανέφερε στους αστυνομικούς πως έβλεπε για πρώτη φορά τα δύο άτομα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δύο δράστες είχαν ξαναπάει στον χώρο και γνώριζαν ότι δεν είχε κάμερες ασφαλείας, γι’ αυτό και είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ώρες νωρίτερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συνάντηση στις φυλακές Κορυδαλλού με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος, με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς, η οποία υπόθεση θα εκδικαζόταν την Δευτέρα. Όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας -το 2014- σε βάρος άλλου δικηγόρου για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Δείτε τις εικόνες έξω από το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:

Κατέρρευσαν οι συγγενείς

Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του άτυχου δικηγόρου, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως το αγαπημένο τους πρόσωπο δεν είναι πλέον στη ζωή.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά..

Ο ΠτΔ επικοινώνησε με την οικογένεια του Ζαφειρόπουλου

Tην άφατη οδύνη του για την απώλειά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένειά του.

Ο Τσίπρας ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα συλλυπητήρια του Τσίπρα στην οικογένεια του Ζαφειρόπουλου

“Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει: “Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας”.

O Mητσοτάκης για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε μέσω Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης. “Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος”, έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Γεννηματά για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

“Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του”, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα.

Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» αναφέρει η Φ.Γεννηματά.

ΚΚΕ: Άνανδρη και αποτρόπαια πράξη η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

«Η σημερινή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου, αποτελεί μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη. Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Θεοδωράκης: Μας θλίβει και μας ανησυχεί η μαφιόζικη δολοφονία

Τη θλίψη του για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει τα εξής: «Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών»

Ο Καμίνης για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

«Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας ότι «οι δράστες της δολοφονίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Τζαβάρας: Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη – ΒΙΝΤΕΟ

“Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές. Αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να στηλιτεύονται, να στιγματίζονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των θεσμών κατά όσων απειλούν κάθε μορφή κοινοβουλευτισμού”, δήλωσε στη βουλή για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας.

Ξυδάκης: Οδύνη και απέχθεια για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Δήλωση για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Νίκος Ξυδάκης. «Εκφράζουμε την οδύνη και την απέχθεια μας για αυτή την πράξη. Ωστόσο θα ήθελα να πω, ας μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα. Είναι μία δολοφονία. Δεν έχουμε ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ