Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα καταδικάζει την επίθεση με μαχαίρι στον δήμαρχο Ελευσίνας

Την απερίφραστη καταδίκη του πρωτοφανούς περιστατικού μαχαιρώματος του δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά από 35χρονο συμβασιούχο, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:«Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση».

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Την επίθεση στον κ. Τσουκαλά καταδικάζει με μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑττικήςΤη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με μαχαίρι από συμβασιούχο-εργαζόμενο του Δήμου Ελευσίνας σε βάρος του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Γεώργιου Τσουκαλά.Επισημαίνει πώς δολοφονικές επιθέσεις ή συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα είναι καταδικαστέες και κατακριτέες απ’ όπου και αν προέρχονται. Σε καμία περίπτωση δεν συμβάλουν στην επίλυση και στην αντιμετώπιση προβλημάτων.Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η επίθεση αυτή “αποκαλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους οι δήμαρχοι όλης της χώρας”.

Καταδικάζουν και τα κόμματα

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης σημειώνει σε δήλωσή του:

“Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας. Τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο και καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Με ανάρτηση στο twitter, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ εύχεται περαστικά στο δήμαρχο Ελευσίνας. «Περαστικά στο Δήμαρχο, Γιώργο Τσουκαλά. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

“O Γιώργος Τσουκαλάς, ένας άξιος Δήμαρχος, δέχθηκε σήμερα επίθεση στο γραφείο του. Η καταδίκη αυτής της εγκληματικής ενέργειας είναι αυτονόητη για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Εκφράζουμε στο Δήμαρχο Ελευσίνας τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του” επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσίοδρας.

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γιώργο Τσουκαλά και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απόλυτα κατακριτέες και δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων” σημειώνει η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ