Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την προσεχή Πέμπτη, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση του Π. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Έτσι, εν αναμονή μεγάλου καύσωνα και με “βουνά” από σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, παρά μόνο σε ευαίσθητους χώρους (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές κ.λπ.).

Επίσης, για αύριο Δευτέρα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης που θα προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους – παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στο συγκεκριμένο τομέα.

Από την πλευρά της η ΠΟΠ – ΟΤΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων της, καθώς έκρινε ότι με τη ρύθμιση του κ. Σκουρλέτη διασφαλίζεται η συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ