Ζημιές σε σχολεία της Λάρισας λόγω του παγετού

Το απόλυτο ψύχος και οι πολικές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες και στη Λάρισα, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημίες στα υδραυλικά συστήματα και τις σωληνώσεις, σε αρκετά σχολεία της πόλης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & πολιτικής προστασίας του δήμου Λάρισας, Γιώργος Σούλτης, τόνισε πως «από το πρωί υδραυλικοί και τεχνίτες, με εντολή των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, επισκέπτονται όλα τα σχολεία με στόχο να αποκαταστήσουν τις ζημίες, όπου παρατηρούνται».

Να σημειωθεί πως ο δήμος Λάρισας, μετά την ενημέρωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την πιθανή επιδείνωση του καιρού, βρίσκεται σε συναγερμό. Για το λόγο αυτό, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη και υπηρεσιακών υπαλλήλων, ώστε να σχεδιαστούν οι κινήσεις για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, αλλά και για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ήδη, έχουν γίνει εσπευσμένα μαζικές παραγγελίες αλατιού για τις ανάγκες του δήμου Λάρισας, όπου αναμένεται να ξεπεράσει τους 100 τόνους.

Επίσης, σε ετοιμότητα λόγων των καιρικών φαινομένων βρίσκονται και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου. Όπως ανακοινώθηκε, ο Ξενώνας Αστέγων του δήμου Λαρισαίων και το Γ΄ και Ε΄ ΚΑΠΗ της πόλης, θα λειτουργούν καθημερινά για όσους αναζητούν ζεστασιά.

Υπενθιμίζεται, πως όλα τα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σε ολόκληρο το νομό, θα παραμείνουν κλειστά, αύριο, Τρίτη, μετά από απόφαση των δημάρχων, ενώ μόνο οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας θα λειτουργήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες-σοκ από τη Μόρια – Θαμμένες στο χιόνι οι σκηνές των προσφύγων – ΦΩΤΟ

Νεόνυμφοι στο Αίγιο μοίρασαν φαγητό από τη δεξίωση σε εγκλωβισμένους από τον χιονιά – ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Σκόπελο και την Αλόννησο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ