Δυσαρέσκεια των τουριστών στη Χίο για τον ρουκετοπόλεμο που απειλείται

Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έχει ξεκινήσει η άφιξη των τουριστών στο νησί της Χίου προκειμένου να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα και να παρακολουθήσουν το έθιμο του ρουκετοπολέμου στον Βροντάδο της Χίου.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες όταν οι επισκέπτες πληροφορήθηκαν ότι το έθιμο του ρουκετοπόλεμου  κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πραγματοποιηθεί. Όπως πρώτο αποκάλυψε το enikos. gr έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας Βροντάδου, Μάρκο Κοσμά, η φετινή διεξαγωγή του εθίμου βαίνει προς ακύρωση.

Ο κ. Κοσμάς τόνισε στο enikos.gr, ότι φέτος κάτοικοι που έχουν τα σπίτια τους κοντά στις ενορίες της κοινότητας, συγκέντρωσαν 21 υπογραφές και έστειλαν εξώδικο προς όλες τις Αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο έθιμο, λόγω των ζημιών που υφίστανται τα σπίτια τους, τονίζοντας ότι δεν επιθυμούν την κάλυψη των σπιτιών τους με τα σύρματα που καλύπτονται κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Βροντάδου δηλώσε  πως: «Εγώ νομίζω ότι οι ρουκέτες δεν θα πέσουν φέτος, γιατί η κατάσταση είναι τεταμένη. Το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει αυτό».

Σε δημοσίευμα του το politischios.gr αναφέρει ότι στους περισσότερους επισκέπτες το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής δεν ήταν γνωστό μέχρι που έφθασαν Χίο, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται ότι μπήκαν σε έξοδα χωρίς να υπάρχει τελικά λόγος. Μάλιστα μερικοί από αυτούς, ζητούν ακόμα και αποζημίωση ενώ κάποιοι λίγοι έσπευσαν την Πέμπτη να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους σε ξενοδοχεία της πόλης.

«Δυστυχώς είμαστε έκθετοι. Μπορεί φέτος να μην το καταλάβουμε αλλά όλο αυτό το φιάσκο θα έχει επιπτώσεις αργότερα. Όλοι θα φύγουν δυσαρεστημένοι και δυστυχώς μόνοι μας θα έχουμε καταστρέψει ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της Χίου, τον ρουκετοπόλεμο», σχολίασε στον «π» τουριστικός παράγοντας.

Σύμφωνα με το Τελωνείο Χίου από τις 08:00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι έχουν φτάσει στο νησί  740, ενώ ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τις 2.000 μέχρι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Δείτε επίσης: 

Προς ακύρωση ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο – Τι λένε οι “ρουκετατζήδες” – BINTEO

Απειλείται ο ρουκετοπόλεμος στη Χίο – Τι λένε μέλη των συνεργείων στο enikos.gr

Ο Πρόεδρος Βροντάδου Χίου στο enikos.gr: Δεν πιστεύω ότι θα πέσουν φέτος ρουκέτες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ