Ισόβια στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη – Τι δήλωσε η σύζυγος του

Της Άννας Κανδύλη

Σε ισόβια κάθειρξη  και 23 έτη, καθώς και στην καταβολή χρηματικού προστίμου 1.000 ευρώ, καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο οι δυο Αφγανοί, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη τον Μάιο του 2011.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ωστόσο η πρόταση του απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.

Οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν κατά συναυτουργία  για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Ο 44χρονος δολοφονήθηκε από τους δυο Αφγανούς και έναν ακόμη δράστη πακιστανικής καταγωγής που παραμένει ασύλληπτος.

Του είχαν επιτεθεί ξημερώματα στη οδό Γ’ Σεπτεμβρίου όταν πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από το πάρκινγκ για να πάει στο μαιευτήριο τη γυναίκα του να γεννήσει.

Στόχος τους ήταν η κάμερα που είχε στη κατοχή του, την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι 120 ευρώ.

Την ικανοποίηση της για την απόφαση εξέφρασε η σύζυγος του Μανώλη, Σιμόνα Βιρτζίλι.

Όπως είπε, είναι μια δικαίωση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της.

Ο δικηγόρος της, Σωκράτης Μαρινάκος, δήλωσε ότι η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση, ωστόσο σημείωσε ότι δε αλλάζει το γεγονός πως η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανωλη Καντάρη, Εμμανουέλλας, θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η χήρα του Μανώλη Καντάρη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ