Λιπαρές τροφές: Φράζουν τις αρτηρίες;

Η θεωρία των λιπαρών τροφών που φράζουν τις αρτηρίες γέννησε τη βιομηχανία τροφίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Αλλά η θεωρία αυτή δεν αποδείχτηκε ποτέ και τώρα η ιατρική παραδέχεται ότι, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, έκανε λάθος!

Ήταν σαν να παρακολουθεί κανείς ένα σμήνος πουλιών που ξαφνικά αλλάζουν κατεύθυνση: μέσα σε μόλις λίγους μήνες, η ιατρική άρχισε να υποστηρίζει ότι τελικά δεν είναι τα λίπη η αιτία της καρδιακής νόσου, είναι η ζάχαρη! Είναι σαν η θεωρία, η οποία ξεκίνησε την πολλών εκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία τροφίμων με χαμηλά λιπαρά, να μην είχε ειπωθεί ποτέ.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ