Άδεια παραμονής με… εξώγαμο και αμοιβή 2000 ευρώ

Υπόθεση – καρμπόν με αυτή που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ένας αλλοδαπός, αναγνωρίζοντας εξώγαμο παιδί, επιχείρησε να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα, ήρθε στο «φως», ύστερα από έρευνα αστυνομικών του οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως στην προηγούμενη περίπτωση έτσι κι εδώ ως «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης φέρονται ένας Πακιστανός και μία Ρομά, το ανήλικο τέκνο της οποίας υποτίθεται ότι θα αναγνώριζε ο πρώτος -έναντι «αμοιβής» 2000 ευρώ- προκειμένου να πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο.

Στη δεύτερη υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη Πακιστανός και μία νεαρή δικηγόρος των Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε άπαντες, εκτός από τη δικηγόρο, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης, της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν ο ηλικίας 28χρονος Πακιστανός, συνοδευόμενος από την 25χρονη Ρομά, μετέβη αρχικά σε συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης, όπου, ως υποτιθέμενος πατέρας, εξασφάλισε συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, την οποία, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα κατέθετε στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα στο ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή ενός δεύτερου Πακιστανού, 34 ετών, και μίας 28χρονης δικηγόρου, η οποία αναζητείται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλλε στην 25χρονη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ ως «αμοιβή»

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη- Επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ