Επιχείρηση καλλυντικών είχε ξεχάσει τι θα πει απόδειξη

Φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πώληση ειδών καλλωπισμού, καλλυντικών, αρωμάτων και περουκών, στο πλαίσιο εκτεταμένης φορολογικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση ιδιοκτησίας 61χρονης που βρίσκεται σε περιοχή της Αθήνας και διακριβώθηκε η επανειλημμένη παράλειψη έκδοσης παραστατικών στοιχείων παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 246 παραστατικών στοιχείων παροχής υπηρεσιών, συνολικής αξίας 14.575,50 ευρώ.

Επιπλέον διαπιστώθηκε πως η 61χρονη είχε υποβάλλει ανακριβείς Περιοδικές Δηλώσεις ΦΠΑ ενώ βεβαιώθηκαν επιπλέον παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας όπως: μη υποβολή Εκκαθαριστικών Δηλώσεων ΦΠΑ, μη τήρηση των βιβλίων σύμφωνα με τις αρχές της λογιστικής, μη τήρηση βιβλίων στην έδρα της ελεγχόμενης επιχείρησης, μη καταχώρηση ή ανακριβής καταχώρηση παραστατικών στοιχείων πώλησης, κ.α.

Συντάχθηκε «Έκθεση Ελέγχου και Παράθεσης Οικονομικών Στοιχείων», η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της τυχόν προκύπτουσας φοροδιαφυγής και η τυχόν επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Για τις διαπιστωθείσες ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 61χρονης ιδιοκτήτριας της επιχείρησης, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Μία στις τρεις offshore δεν έχει ελεγχθεί ποτέ – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ