Έβρος- Σε ετοιμότητα οι αρχές υπό τον φόβο νέων πλημμυρών

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο μπροστά στο ενδεχόμενο εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων, που θα θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες περιουσίες.

Η μεγάλη παροχέτευση νερού τα τελευταία δύο 24ωρα στην κοίτη του ποταμού Έβρου από τη Βουλγαρία έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές του Έβρου και το Τμήμα Πολιτιστικής προστασία της ακριτικής περιοχής.

Μάλιστα, η βουλγαρική πλευρά, με ρηματική διακοίνωση, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, γνωστοποίησε ότι η αυξημένη διοχέτευση νερών στην κοίτη του ποταμού θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλα δύο 24ωρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμισε ότι αυτό που ανησυχεί τις τοπικές αρχές είναι η αυξημένη παροχέτευση νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας, που φτάνει τα 620 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ την ίδια ώρα η παροχέτευση του νερού στη συμβολή των τριών ποταμών, του Έβρου, του Τούντζα και του Άρδα, φτάνει τα 1.350 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Η ανησυχία των αρμόδιων αρχών εντείνεται και από το γεγονός ότι σε όλα τα αναχώματα κατά μήκος του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροποτάμου υπάρχουν περισσότερα από πενήντα σημεία με ρήγματα.

“Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα αναχώματα είναι καταπονημένα και δεν ξέρουμε αν θα αντέξουν νέες πλημμύρες. Είμαστε ικανοποιημένοι, αν οι πλημμύρες παραμείνουν στα ίδια σημεία δηλαδή να ξαναπλημμυρίσουν οι ίδιες αγροτικές εκτάσεις και να μην έχουμε πλημμύρες εντός των οικισμών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες στις Σέρρες

Προβλήματα σε Ροδόπη και Ορεστιάδα λόγω κακοκαιρίας

Ξάνθη – Ολοκληρωτική καταστροφή φοβούνται οι σπαραγγοπαραγωγοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ