Νέα πρόσωπα στο δίκτυο των Πυρήνων

«Ανδρέας» και «Μαρία» στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής μετά την απολογία του 29χρονου Αλβανού.

Εμπλοκή δύο νέων προσώπων στο σχέδιο απόδρασης των μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς», από τον Κορυδαλλό αποκάλυψε στην προανακριτική κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική ο 29χρονος Αλβανός Bujar Μ. ή «Τόνι», που συνελήφθη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Αλβανίας που συστήθηκε στον 29χρονο ως «Ανδρέας» και μια 45χρονή γυναίκα δικηγόρο ονόματι «Μαρία».

Πρώτος φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου ο Bujar να έρθει σε επαφή με την καταζητούμενη συνεργώ των Πυρήνων, Αγγελική Σπυροπούλου, 22 ετών.

Η 45χρονη δικηγόρος αντίστοιχα φέρεται να μετέφερε έγγραφα, χρήματα και μηνύματα από τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό, Αλβανό βαρυποινίτη, Fabjo D. προς τον 29χρονο κατηγορούμενο «βοηθό» του και αντίστροφα.

Ο τελευταίος κατέθεσε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι συναντήθηκε για πρώτη φορά με τη Σπυροπούλου τον Νοέμβριο του 2014 στο Πεδίον του Άρεως. Όπως περιγράφει, «ήρθε και με βρήκε μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 22 ετών, με ξανθά μαλλιά, ύψους περίπου 1,60 μ. και μόλις συστήθηκε ως « Μαρία». Μόλις συναντηθήκαμε, μου είπε να απενεργοποιήσω το κινητό μου και να βγάλω την κάρτα sim, ενώ στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο αμάξι μου και μου είπε να κάνουμε δύο τρεις βόλτες στη γύρω περιοχή κατά την διάρκεια των οποίων κοιτούσε επίμονα γύρω της».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ