Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Πέμπτη από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο 34χρονος μουσικός έπεσε νεκρός ύστερα από μαχαιριά που δέχτηκε κοντά στην καρδιά από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Την Πέμπτη, στις 18 Σεπτεμβρίου διοργανώνονται στο Κερατσίνι εκδηλώσεις μνήμης από αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς. Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου του στις 3 μετά το μεσημέρι και στη συνέχεια ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Κερατσίνι προκάλεσε πανικό στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής η οποία υιοθέτησε μία στρατηγική διαχωρισμού της οργάνωσης από τον Γ. Ρουπακιά με τα ψεύδη να πέφτουν κατά ριπάς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Real News η οποία αποκάλυψε έγγραφο του κόμματος το οποίο παρουσιάζει τον δολοφόνο του Πάυλου Φύσσα ως αναπληρωτή οικονομικό υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.

Συγκλονιστική είναι και η κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά και έφερε στο φως η Real News. Το πλέον αποκαλυπτικό σημείο της κατάθεσης είναι όταν ο Ρουπακιάς απευθυνόμενος τους λέει “είμαι δικός σας”. Όταν αυτοί τον ρώτησαν τι εννοεί απαντά: “Της Χρυσής Αυγής αλλά μην το πείτε πουθενά”.

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Ο πατέρας του Φύσσα: Ήταν μια δολοφονία προγραμματισμένη

Σε κόκκινο συναγερμό η αστυνομία για την επέτειο δολοφονίας του Φύσσα

Σοκαριστικοί διάλογοι χρυσαυγιτών λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ