Ένοχοι οι 13 κατηγορούμενοι του δομημένου

Ένοχοι οι  13 κατηγορούμενοι του δομημένου

Της Άννας Κανδύλη

 

Την ενοχή των 13 από τους συνολικά 14 κατηγορουμένους που κάθονται στο εδώλιο για την αγορά με “καπέλο” του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ αποφάσισαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων .

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τότε προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ καθώς και τους υπεύθυνους της JP Morgan και των εταιριών ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που λειτούργησαν ως ενδιάμεσοι στην πώληση, κατά περίπτωση ενόχους για απάτη, απιστία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και φοροδιαφυγή.

Αθώο έκρινε τον τότε Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο που κατηγορείτο για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν μόνο για τα αδικήματα της απάτης του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής.

 

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ  Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην  υπεύθυνους του Ταμείου  Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ)  Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη καθώς και τον πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη όπως και τους εκπρόσωπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις”   (Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη- ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης  έχει αποβιώσει,) τον  υπεύθυνο της ΝΑΜ Γιώργο Παπαμαρκάκη και των στελεχών  της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και του στελέχους   της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικώ,ν καθώς σε διαφορετική περίπτωση επειδή οι κατηγορίες της απιστίας και της απάτης είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, κάποιοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ακόμα και την ποινή των ισοβίων.

 

Διαβάστε επίσης

Κλήση 950€ στην Σπυροπούλου

Αναζητούν λύση για την επέκταση του Προαστιακού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ