Στις 6 Απριλίου ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας

Στις 6 Απριλίου ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας

 

«Το ποδήλατο είναι βαθιά συνδεδεμένο με το μέλλον της Αθήνας και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του δήμου Αθηναίων, γεγονός που αποδεικνύεται από την απόφαση για τον καθορισμό των ρυθμίσεων δημιουργίας ποδηλατοδρόμου στην 4η Δημοτική Κοινότητα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του 21ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή στις 6 Απριλίου.

«Το μήνυμα του φωτεινού ποδηλατικού γύρου είναι: Αγαπάς την υγεία σου πάρε ποδήλατο και παραφράζοντας το θα λέγαμε: Αγαπάς την πόλη σου πάρε ποδήλατο, καθώς αυτό συμβάλει στην ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών» είπε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε ότι από την αρχή της θητείας της, η σημερινή δημοτική αρχή, «βρέθηκε απέναντι στις στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης στην ισότιμη και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και ως μέσου μετακίνησης στην πόλη».

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε τον Ποδηλατικό Γύρο θεσμό της πόλης που ανταποκρίνεται, όπως σημείωσε, στο αυθόρμητο κίνημα που έχουν δημιουργήσει οι ποδηλάτες και το οποίο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια.

 

Ενημερωτικά στοιχεία για τον 21ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας στις 6 Απριλίου

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλατεία Κοτζιά στις 10:00 το πρωί και οι τρεις διαδρομές είναι 9χλμ., 3χλμ. και 900 μέτρων για Α.με.Α. και παιδιά (εκκίνηση Αθηνάς & Ερμού), αναλόγως με τις δυνατότητες και τη διάθεση του κάθε ποδηλάτη.

Διαδρομές

9 χλμ.

Σταδίου – Φιλελλήνων – Βασ. Αμαλίας(αριστερά) – Βασ. Σοφίας – Αλεξάνδρας (αριστερά) – 28ης Οκτωβρίου (αριστερά) – Πανεπιστημίου (δεξιά) – Πλ.Ομονοίας – Αγ. Κωνσταντίνου – Σωκράτους (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) -Αθηνάς (δεξιά) – Τερματισμός Πλ. Κοτζιά

3 χλμ.

Σταδίου – Φιλελλήνων – Βασ. Αμαλίας(αριστερά) – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Αγ. Κωνσταντίνου – Σωκράτους (αριστερά)- Πειραιώς (αριστερά) – Αθηνάς (δεξιά) -Τερματισμός Πλ. Κοτζιά

Α.με.Α & παιδιά

Αθηνάς (έναντι στάσης μετρό) -Τερματισμός Πλ. Κοτζιά

Service Area

Στο σημείο της Bike Expo του Γύρου Αθήνας θα υπάρχει Service Area, από τη shimano, όπου οι συμμετέχοντες στον 21ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας θα μπορούν να ελέγξουν τα ποδήλατά τους ή να κάνουν μικρορυθμίσεις, με στόχο την ασφαλή συμμετοχή τους στο Γύρο.

Εγγραφές

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται είτε ηλεκτρονικά, είτε στους αθλητικούς χώρους και στα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ έως το Σάββατο 5 Απριλίου, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και την ημέρα των αγώνων στην Πλατεία Κοτζιά από 08.00 έως 09.30. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα γίνονται έως το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 13.00.

Όλα τα σημεία και οι πληροφορίες για τις εγγραφές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opanda.gr

Σημεία Εγγραφών

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και την ημέρα του Γύρου στην Πλατεία Κοτζιά από 08.00 έως09.30.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ www.opanda.gr, κατεβάζοντας την αίτηση συμμετοχής και ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα γίνονται έως το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 13.00.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ