Θεσσαλονίκη χωρίς στολίδια…

Θεσσαλονίκη χωρίς στολίδια…

Χωρίς χριστουγεννιάτικο διάκοσμο κινδυνεύει να μείνει η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, Χρήστος Μάτης, η διοίκηση Μπουτάρη ξήλωσε ό,τι είχε απομείνει από το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένα εορταστικό λαμπιόνι.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η διοίκηση Μπουτάρη αναζητούσε αποκούμπι και πάλι στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Θεωρούσε ότι οι ιδιώτες θα ζητούσαν (όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές) τον άξονα της Αριστοτέλους, για να τον μετατρέψουν σε χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Με αυτό τον τρόπο, δεν θα είχε την υποχρέωση να στολίσει το κέντρο. Όταν, όμως, ο μοναδικός φορέας που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον άξονα της Αριστοτέλους ήταν η ΔΕΘ, τότε ο δήμος Θεσσαλονίκης σκέφτηκε να ζητήσει…ενοίκιο 12.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι και πρόπερσι ο ίδιος χώρος είχε παραχωρηθεί δωρεάν σε ιδιώτες.

«Μετά από δύο χρόνια αδιαφανών δωρεάν αναθέσεων της εκμετάλλευσης του άξονα της Αριστοτέλους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι οποίες προκάλεσαν και εισαγγελική παρέμβαση, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να φέρει φέτος το θέμα της παραχώρησης της πλατείας στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης υπήρξε θεατής της αγωνίας της αγοράς για την προετοιμασία της πόλης για τις γιορτές και άφησε το θέμα στη διακριτική ευχέρεια των φορέων.

Ζητείται από τη ΔΕΘ να καταβάλει για την παραχώρηση των χώρων στον άξονα της Αριστοτέλους μίσθωμα 12.000 ευρώ. Δηλαδή, στους ιδιώτες παραχωρήθηκε δωρεάν για εκμετάλλευση και τους παρασχέθηκε δωρεάν και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στην αναγκαστική, όπως εξελίχθηκε, επιλογή των φορέων της Θεσσαλονίκης καταλογίζεται τίμημα.

Η ευθύνη για τη δημιουργία του εορταστικού κλίματος στην πόλη είναι ευθύνη του δήμου, στην οποία η διοίκηση Μπουτάρη δεν μπορεί να ανταποκριθεί», καταγγέλλει ο κ. Μάτης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ