Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές

Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές

Αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα νότια προάστια, έρχονται από το ερχόμενο Σάββατο, 27 Ιουλίου, λόγω της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό και της λειτουργίας των σταθμών σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, γραμμές που είχαν ως αφετηρία το σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή το σταθμό της Δάφνης μεταφέρονται στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες γραμμές συνενώνονται ή καταργούνται.

 

Συγκεκριμένα:

– Η γραμμή Ε22 μετονομάζεται σε Ε22 «Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα (EXPRESS)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Σίνα (Ακαδημία) στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».

– Η γραμμή Χ97 μετονομάζεται σε Χ97 «Στ. Ελληνικό – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS)». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από το σταθμό μετρό «Δάφνη» στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».

– Η γραμμή 171 μετονομάζεται σε 171 «Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».

– Η γραμμή 124 μετονομάζεται σε 124 «Γλυφάδα-Αγ. Τριάδα-Στ. Ελληνικό» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».

– Οι γραμμές 141 και 247 θα λειτουργούν με νέες διαδρομές και ονομασίες. Η γραμμή 141 μετονομάζεται σε 141 «Στ. Δάφνη – Καλαμάκι» και η γραμμή 247 μετονομάζεται σε 142 «Στ. Αργυρούπολη – Καλαμάκι».

– Η γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216, μετονομάζεται σε 155 «Ελληνικό-Στ. Άλιμος-Αγ. Μαρίνα» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Άλιμος».

– Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 «Ελληνικό – Άλιμος». Η διαδρομή τροποποιείται, ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές Ελληνικού και Αλίμου και παράλληλα να συνδέει συγκοινωνιακά τις παραπάνω περιοχές με τον σταθμό μετρό «Άλιμος».

– Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 210 «Τερψιθέα-Ελληνικό-Στ. Αγ. Δημήτριος» δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.

– Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 202 «Στ. Δάφνη-Στ. Συγγρού-Φιξ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης και δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.

– Πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Β2 «Ακαδημία-Αγ. Κοσμάς (μέσω παραλιακής)».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ