Γ.Δρόσος: Σοφή η απόφαση του ΣτΕ

Γ.Δρόσος: Σοφή η απόφαση του ΣτΕ

 

«Σοφή και ως προς τη σαφήνειά της και ως προς τις σοφά αφημένες ασάφειές της» χαρακτηρίζει την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Δρόσος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα ήθελα να επαινέσω την απόφαση του ΣτΕ. Είναι μία απόφαση σοφή και ως προς τη σαφήνειά της και ως προς τις σοφά αφημένες ασάφειές της, οι οποίες δεν είναι ελάττωμα της απόφασης, αλλά ελάττωμα της απόφασης την οποία αναστέλλει» τονίζει ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σημεία για τα οποία δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και πρέπει να συνεχιστεί η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Τρίτον, οι δύο υπουργοί θα πάρουν τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα, αλλά δεν είναι σαφές ποια είναι τα μέτρα αυτά.

Με τη διαταγή του ΣτΕ που ισχύει από την έκδοσή της δεν αναστέλλεται η κατάργηση της ΕΡΤ, και δεν αναστέλλεται ότι το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού μεταφέρεται αυτοδικαίως στο δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών.

Ο καθηγητής Ι. Δρόσος, απαντώντας στο ερώτημα αν απολύονται οριστικά όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τονίζει: «Αυτό είναι ένα θέμα που δεν το ξέρω καλά, γιατί δεν γνωρίζω καλά αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις ή νόμοι που να μιλούν κατά περίπτωση και να θέλουν διαφορετικό τύπο λύσης».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ