Συνελήφθη σπείρα στην Ξάνθη

Συνελήφθη σπείρα στην Ξάνθη

 

 

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε η τετραμελής σπείρα που δρούσε το τελευταίο μήνα στον κάμπο της Ξάνθης σπέρνοντας τον τρόμο σε ηλικιωμένου και ανήμπορους πολίτες.

Οι δράστες φορώντας κουκούλες εισέρχονταν βραδινές ώρες σε οικίες ηλικιωμένων και υπό την απειλή όπλου αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα τιμαλφή από ηλικιωμένους, χτυπώντας τους, φιμώνοντάς τους και δένοντάς τους ενώ σε πολλές των περιπτώσεων κατά την αποχώρησή τους αφήναν κλειδωμένους και δεμένους μέσα στα σπίτια τους τα θύματά τους.

 Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και με καταγεγραμμένα δέκα περιστατικά κλοπών οι δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης και πρόκειται για τέσσερις Ρομά που αφού πρώτα εντόπιζαν τα θύματά τους στη συνέχεια επιτελούσαν την εγκληματική τους δράση. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας ανήλικος. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 35χρόνο, έναν 30χρόνο, έναν  23χρόνο και έναν 17χρόνο.Οι δράστες συνελήφθησαν όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, σε χωριό της Ξάνθης, και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, τέσσερα χρυσά δακτυλίδια και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.Οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία με διάφορες συνθέσεις κάθε φορά, πραγματοποίησε από τις αρχές Νοεμβρίου δέκα ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε χωρία της Ξάνθης.

Στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, έντεκα κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

 

Πηγή: Thrakitoday

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ