Ανδρέας Ξανθός: Ακραίο,ωμό και κυνικό αφήγημα οι απόψεις του Κ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

«Ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα», χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τις απόψεις του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δήλωσε εντυπωσιασμένος που λέγονται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο Α.Ξανθός στο ραδιόφωνο news 24/7 διερωτήθηκε αν το πραγματικό ερώτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «από τη στιγμή που έχουμε ένα όντως υπερανεπτυγμένο ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα για ποιο λόγο να στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας;» και συνέχισε: «Για ποιο λόγο να επενδύουμε στις δημόσιες δομές, για ποιο λόγο να βελτιώνουμε τον εξοπλισμό της, τις υλικοτεχνικές τους υποδομές, την ξενοδοχειακή τους υποδομή, για ποιο λόγο να προσλαμβάνουμε προσωπικό, για ποιο λόγο να ενισχύουμε τις δημόσιες δαπάνες υγείας;».

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ακραίο, ωμό και κυνικό αφήγημα και πραγματικά εντυπωσιάζομαι που λέγεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Γιατί εμείς πάντα λέγαμε ότι πίσω από μία υποκριτική, ας πούμε, αναφορά για την ανάγκη να υπάρχει δημόσια περίθαλψη και λοιπά, και λοιπά, και ότι το σύστημα υγείας πρέπει να στηριχθεί, πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα που έλεγε ότι το θέμα δεν είναι το κρατικό, το λέει ευθέως ο κύριος Μητσοτάκης. Εμένα, λέει, δεν με ενδιαφέρει αν ένα νοσοκομείο είναι κρατικό ή όχι» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια ο Α.Ξανθός υπογράμμισε πως σήμερα τα κρατικά νοσοκομεία, ακριβώς λόγω του ότι έχει φτωχοποιηθεί η κοινωνία, εξυπηρετούν την πλειονότητα των πολιτών της χώρας και αποκλειστικά τους ανασφάλιστους πολίτες.

«Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια αυτά τα χρόνια, να απεγκλωβιστούμε από την παρουσία των εργολαβικών συνεργείων στα δημόσια νοσοκομεία και να προσλαμβάνουν τα νοσοκομεία προσωπικό με σχέσεις, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές και λοιπά και λοιπά.

Έχουμε, δηλαδή, μία προσπάθεια ανάκτησης, ας πούμε, του δημόσιου χώρου και βελτίωσης του εργασιακού τοπίου το οποίο είχε πληγεί από την παρουσία αυτών των ιδιωτικών συνεργείων. Τώρα, μας λέει ο κύριος Μητσοτάκης να βάλουμε ιδιωτικές εταιρείες στον σκληρό πυρήνα. Όχι στις περιφερειακές, ας πούμε, υπηρεσίες του ΕΣΥ, αλλά στον σκληρό πυρήνα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δηλαδή, στη νοσηλεία, στη διάγνωση, στην ιατρική φροντίδα. Ενδεχομένως, αύριο-μεθαύριο, στα χειρουργεία ή σε άλλες εξειδικευμένες πράξεις» κατέληξε ο Α.Ξανθός.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ