Ξανθός για Πολάκη: Έχουμε διαφορές στην ψυχοδομή και στη δημόσια παρουσία αλλά είμαστε απολύτως ταυτισμένοι για την ισότητα στο χώρο της υγείας

Επίθεση στη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε δομικά αναξιόπιστη, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι είναι ταυτισμένη στη συνείδηση των πολιτών με τη χρεοκοπία της χώρας και με τον φαύλο τρόπο διακυβέρνησής της.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τα βασικά της στοιχεία είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών και το δημόσιο ύφος και ήθος της.

«Μπορεί να υπάρχει μερική δυσφορία στους πολίτες για πλευρές της πολιτικής μας, να κάναμε λάθη, αλλά ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και κυρίως γνωρίζει ότι δεν ταυτιστήκαμε με τα συμφέροντα και με ένα σύστημα εξουσίας που έχει τα χαρακτηριστικά της φαυλότητας, της ρουσφετολογίας, της συναλλαγής και της λασπολογίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός και συμπλήρωσε: «Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος που η κυβέρνηση εξακολουθεί, παρά τις δυσκολίες, να παρέχει ασφάλεια και στο εξωτερικό και στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Εμείς έχουμε ένα αξιοπρεπές αφήγημα για αυτό δεν έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε τεχνική όξυνση και τοξικότητα ούτε να καταφύγουμε στη λασπολογία όπως γίνεται καταφανέστατα από τη ΝΔ».

Ο κ. Ξανθός συνέχισε την επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Η μεγάλη, η θεμελιώδης πολιτική διαφορά μας με τη ΝΔ είναι η ιδέα της ισότητας ειδικά στο χώρο της υγείας. Εσείς θέλετε τον ανταγωνισμό, τη συρρίκνωση της αγοράς. Εμείς ένα δημόσιο σύστημα υγείας προσβάσιμο σε όλους. Το δικό σας πρόγραμμα δεν είναι κρυφή γοητεία, αλλά ένας ωμός νεοφιλελευθερισμός που οξύνει τις ανισότητες. Με το δικό μας πρόγραμμα, για πρώτη φορά στην πράξη, η υγεία είναι δικαίωμα που η κυβέρνηση το διασφαλίζει σε όλους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, χρώματος, ή εθνότητας».

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η προσπάθεια στο υπουργείο Υγείας έγινε με συλλογικό τρόπο, με φιλότιμη προσπάθεια και με τη διακριτή συμβολή του Παύλου Πολάκη, με τον οποίο προφανώς μπορεί να έχουμε διαφορές στην ψυχοδομή μας και στη δημόσια παρουσία, αλλά είμαστε απολύτως ταυτισμένοι για την ισότητα στο χώρο της υγείας».

Ο κ. Ξανθός υποστήριξε ακόμα ότι η ΝΔ δεν είναι επιλέξιμη πολιτικά γιατί επένδυσε στην καταστροφολογία, η οποία όμως δεν της βγήκε, και αυτό «την καθιστά και δομικά αναξιόπιστη», όπως είπε, ενώ έκανε λόγο για υβρίδιο της Ακροδεξιάς που έχει στους κόλπους της με ρητορική ακραίου νεοφιλευθερισμού.

«Αυτό, όμως, δεν είναι πειστικό για αυτό και χάνει από το κέντρο που είναι ένας κόσμος ο οποίος θέλει σταθερότητα, ισότητα και βιώσιμη και δίκαιη προοπτική», τόνισε.

«Εμείς, έχουμε τώρα ένα αξιοπρεπές αφήγημα απολύτως προσηλωμένο στις δεσμεύσεις μας του 2015. Δώσαμε με επιτυχία και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες τη μάχη μας, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κοινωνία, οι αδύναμοι, η μεσαία τάξη αισθάνονται πιο ασφαλείς γιατί βλέπουν ορατή την επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε ο κ. Ξανθός και κατέληξε: «Τώρα που έχουν φτάσει τα πράγματα στο κρίσιμο σημείο ζητούμε με ψηλά το κεφάλι την ψήφο επιδοκιμασίας των Ελλήνων πολιτών».Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ