Προσχώρησαν στην κυβερνητική πλειοψηφία οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης – Άγρια κόντρα Μαξίμου-ΝΔ

Με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλή, οι έξι βουλευτές οι οποίοι είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσαν ότι ζητούν να προσμετρείται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα νομοσχέδια.

Πρόκειται για τους Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Σπύρο Δανέλλη και Κώστα Ζουράρι.Σημειώνεται ότι κ. Ζουράρις, εξαιρεί την ψηφοφορία που αφορά στο πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ .Παρά το γεγονός ότι οι έξι βουλευτές δεν εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , ουσιαστικά από σήμερα η κυβερνητική Κ.Ο. θα αριθμεί 151 βουλευτές ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης ούτε στις επιτροπές ούτε στην Ολομέλεια.

Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού

“Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού”, δήλωσαν κυβερνητικοί παράγοντες μετά τις δηλώσεις των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ότι θα στηρίξουν όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

“Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

ΝΔ: Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους

Την άτυπη προσχώρηση στην κυβερνητική πλειοψηφία των έξι βουλευτών σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, όπου κάνει λόγο για “τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα” που “εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους”.

Όπως επισημαίνεται, η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό.

Αναλυτικά:

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθεντε διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ